Stromy a já
Foto autorka

Stromy a já

2. 3. 2021

Poslední únorová neděle se opravdu povedla, návštěvě, nadlouho poslední, oběd moc chutnal a po jejich odchodu jsme se vypravili na Střížák. Je to nejblíž, nechtělo se nám nikam daleko. Zkusili jsme to tentokrát z jiné strany a udělali jsme moc dobře.

Proč jsem to nazvala Stromy a já? Budu se snažit to objasnit. Stromy mám moc ráda, moc ráda je fotím, a to v každém ročním období. Stromy jsou pro svět, tedy i pro lidi, jedna z nejdůležitějších životních potřeb. Bez nich se žít opravdu nedá, mizení deštných pralesů může vážně ohrozit naše potomky. Vzhledem k tomu, že je ještě únor, vám nabídnu stromy v jejich zimní podobě. Jsou sice holé, ale i tak mají svoje kouzlo. Moc se těším, až zase zavítáme na kopec a všude bude krásná a rozkvetlá zeleň. Radost mi udělal i rybník, konečně je v něm dostatek vody a prý se na něm i bruslilo.

Pojďte se se mnou projít posledním únorovým slunečným odpolednem. Nechci mentorovat, ale chraňme stromy, vyplatí se nám to. Držím nám všem palce, abychom bez úhony přežili to, co se na nás valí. Hodně štěstí!

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Děkuji za vaše příspěvky, slova chvály vždycky potěší. :-)
Miluše Hasenohrlová
Nadi, krásná stromová přehlídka.I já mám ráda stromy a ráda je fotím.Naštěstí jsem jimi obklopená .
Martina Růžičková
Holé stromy v zimě jsou hodně fotogenické, což vaše fotky dokazují :-).
Soňa Prachfeldová
Jsem mezi stromy jako doma, obklopují nás hodně. Ta skladba stromů na Tvých fotkách se hodně podobá i těm, co tu rostou okolo. Obdivuji staleté hrušky, které znovu a znovu kvetou a plodí. Příroda si umí opravdu hodně poradit, tak jí to nekažme.
Anna Potůčková
A proto se moc těším do nového bydliště, kde budu mít nad hlavou ne jede strom, ale celý velký kopec stromů. Moc hezké fotky
Dana Puchalská
Nad'o, neznám ve svém okolí nikoho,kdo by neměl stromy rád. Děkuju za hezkou procházku s krásnými fotkami
Jana Šenbergerová
Jsou krásné zelené, ale ještě víc se mi líbí stromové akty. Dnes už se bojím pomyslet na to, že se mi některý strom líbí, většina z nich dříve nebo později někomu překáží. Buď je pokácejí, nebo děsivě ořežou. V blízkém okolí zmizela všechna krásná lesní zákoutí, protože zmizel les. :-(
Zuzana Pivcová
Mám ráda stromy stejně jako většina z nás. Třeba ráda sleduji, jak za ty roky, co bydlím v našem paneláku, vyrostla borovice, kterou řidič, který mě stěhoval, při couvání málem vyvrátil. Také sleduji na jihu Čech v Týně neobvykle krásné neponičené stromy. Dokonce ani kaštan před kostelem není napaden škůdcem klíněnkou. Díky, Naďo, za krásnou reportáž.
Marie Seitlová
Pěkná procházka, pěkné fotky. Ano stromy je třeba chránit, v lese se krásně dýchá, zpívají tam ptáci, je to uklidňující prostředí.
Eva Mužíková
V bývalém bydlišti jsem měla v lese svůj oblíbený starý buk. Pokaždé, když jsem v ta místa zavítala, pozdravila jsem ho, pohladila a vždy jsem měla takový zvláštní hezký pocit. Můj syn do těch končin několikrát za rok zajde, nikdy nezapomene tento " můj" strom vyfotit a poslat mi jeho fotku.. Tady v lesoparku mám " svůj" habr / keltská stezka/.. Také se u něj často zastavuji.. Hezké připomenutí Nadi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.