Velikonoce se blíží, je čas zapojit fantazii
Ilustrační foto: pinterest.com

Velikonoce se blíží, je čas zapojit fantazii

7. 3. 2021

Vajíčka, pučící větve, mechy, jarní květiny. S tím vším se dá kouzlit a vytvářet pozoruhodné dekorace. Kdy jindy než v době, která nenabízí moc radostí, si udělat doma pěknou velikonoční výzdobu?

A kdy jindy než letos vsadit na dekorace z přírodních, případně domácích zdrojů? Když už nemáme možnost prohrabovat se zbožím v papírnictví, galanteriích a prodejnách dekorací, je ideální čas zapojit fantazii, prohrabat staré věci v zásuvkách, sebrat něco z přírody, vystřihnout si doma něco ze starého balícího papíru nebo zbytků látek. A všechno to nějak zkombinovat.

Velikonoční výzdoba rozhodně nemusí mít podobu několika nabarvených vajíček na misce, i když klasika je klasika. Kdo však rád tvoří a vymýšlí, může si udělat velikonoční věnce, obrázky, okna, vázy. Může použít skořápky, větve, lístečky, papírky, mašličky, šňůrky, cokoli. Je čas si promyslet, čím si letošní Velikonoce v mizerné době zpříjemníme.

Tady je malá inspirace.

bydlení hobby Velikonoce
Hodnocení:
(5.1 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Štěpánková
Pěkné tipy
Lenka Kočandrlová
Už mám ozdobeno.
Martina Růžičková
Díky za inspiraci. Už mám nastřádané vejdunky. Zbyly mi z loňska, kdy jsem malování vyměnila za šití roušek.
Alena Vávrová
Uvidím, zda to na mne i letos vleze a vyřádím se jako obvykle. Ta větev přes celé okno se mi líbí, bílých vejdunků mám plnou krabici.
Marie Seitlová
Chystám se nazdobit domek, tak jak to dělám každý rok. Alespoň to mám stejné jako každý rok. Budou to truhlíky s maceškami na terase, živá kytka ve váze, kočičky... Už se těším.
Daniela Řeřichová
Děkuji za milý článek. Jsem zdobička, absolvovala jsem různé floristické kurzy, nemusí jít jen o Velikonoce či Vánoce. Každou chvíli proměňuji drobnostmi interiér v Praze i na chalupě a mám radost, že se líbí a že mám následovníky.
Helena Přibilová
Už od dětství mě bavilo stále něco tvořit, tak snad i letos se u mě s příchodem jara dostaví to sváteční naladění. A jelikož jsou zavřená papírnictví, budu určitě vyrábět velikonoční přání.
Danka Rotyková
Paní Hofmanové děkuji za pěkné nápady na výzdobu, Velikonoce jsou pro mne ty "NEJ" svátky. Za normálního stavu bych už vytvářela novou výzdobu domova, letos mi chybí chuť do tvůrčí práce, jedním slovem naladění. Ale třeba to ještě přijde.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.