Ranní kolečko kolem rybníka
autorka

Ranní kolečko kolem rybníka

11. 3. 2021

Když se probudím v předjarním dni, sluneční paprsek se skrz žaluzie snaží polechtat mě na tváři a po jejich vytažení vtrhne do ložnice prudké světlo, není radno vracet se zpátky do vyhřátého pelíšku. Právě naopak. Modré nebe a čerstvý ranní vzdoušek s mrazivým nádechem velí pověsit foťák na krk a vyběhnout ven. 

Moje častá vycházka je k rybníku hned za městem. Je to takové moje oblíbené kolečko - říkávám, že si jdu oběhnout rybník. Je to docela snadné. Dříve podle něho vedla blátivá cesta, dnes je tam nová relaxační zóna se stroji na cvičení a lavičkami. Táhne se podle rybníka až k vedlejší vsi. Tam se projde kousek mezi domy a už je tu otočka do protisměru. Ta však už nevede podle rybníka, nýbrž podle potoka Čepel, bublajícího hned vedle něho. Dojde se až k mostku přes Čepel a znovu do protisměru. Po chvíli se kolečko uzavře. Je to taková 3,5 km procházka k rybníku, ačkoliv rybniční romantika se vlastně moc nekoná. Majitel ho má oplocený a zdobí ho cedule se zákazem vstupu. O přístup až k rybníku je vycházka ochuzena, já tam však i tak běhám v zimě v létě. Prostředí je sice stále stejné, každé roční období však přináší vždy trochu jiné pohledy. 

Teď tedy máme začátek března a příroda se pomalu probouzí. Sluníčko se snaží a brzy vyžene šedivou námrazu i ze zatím stinných koutů. Vrabčáci si natřásají peří před svými obýváky v okapu u garáží, straky začaly s jarním úklidem ve svém hnízdě, holubi hřivnáči se vrátili ještě dříve než špačci, hrdlička pospává na drátě, mezi větvičkami se proplétají stehlíci a loví si svou snídani, sojky si šuškají o lásce, zajíce ještě trochu zebou nožky a kavky se vystavují jako modelky na anténě. 

Ačkoli se to možná nezdá, dá se toho při takovém ranním kolečku kolem rybníka vidět docela dost. Posuďte sami.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Drsňák by řekl: Zatraceně pěkné fotky!!! :-)
Soňa Prachfeldová
Zdravé kolečko s hezkými fotkami
Irena Mertová
Moc hezké fotky :-)
Irena Drob
Pěkné...
Elena Valeriánová
V tvých fotkách je zakletý ranní příběh, ale také to, že jsi dobrý pozorovatel. Bezva fotky.
Helena Přibilová
Paní Alenko, opět jste nás potěšila svými nádhernými fotografiemi. Vidím, že sílu blížícího se jara cítíme nejen my lidé, ale také zvířata a ptáci. Musím se však přiznat, že to letadlo na Vašem snímku ve mně vyvolalo touhu se alespoň na chvíli podívat někam daleko...:))
Anna Potůčková
Ali díky za procházku okolo rybníka. Myslím, že takovou procházku bych neodmítla.
Alena Vávrová
Páni, Alenko, na 3,5 km nafotit tolik ptactva, to je něco, moc pěkné úlovky beze zbraní...Evo, Jano, tak už jsme tři :-))
Zuzana Pivcová
Vypadá to jako moc hezké jaro. Snad už to tak zůstane a Ty budeš dělat další kolečka. Díky, cestovatelko!
Dana Puchalská
Álo,to se Ti povedlo. A už se těším na fotky, které pořídí Tvůj nový Canon. To budeme všichni koukat, viď?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.