Tohle ti uháčkovala tvoje babička. Líbí?
Ilustrační foto: Pexels

Tohle ti uháčkovala tvoje babička. Líbí?

14. 3. 2021

Doba, kdy většina babiček vyplňovala volný čas ručními pracemi, je sice pryč, nicméně zručnost a dobré nápady zůstávají ve všech generacích. A právě v této době je čím dál více mladých lidí okouzleno tradiční, klasickou ruční prací. Takže takový svetřík od babičky je dnes žádaná věc.

Kdo umí vládnout háčkem, má obrovské možnosti. Háčkovaní je ideální metoda, jak jednoduše a poměrně rychle vyrobit nějaký kabátek či svetřík. A úplně nejlepší je pustit se do modelu pro malé dítě, protože to jde značně rychle. Takže je to vlastně vhodná zkouška schopností pro dámy, které háček léta nedržely v ruce. A navíc je háčkování jednodušší metoda než pletení.

Zkrátka, háčkovat zvládne i člověk ne zcela zručný a trpělivý. Když je výsledkem netradiční, odvážný, pestrý kabátek, je zaručeno, že obdarovaný zajásá. Samozřejmě za předpokladu, že nejde o puberťáka, který nosí zásadně černé oblečení. Ovšem, když jde o malou slečnu, vsaďme se, že se takový pestrobarevný kabátek od babičky setká s úspěchem.

Takže, pokud se někdo nudí a má ve svém okolí či rodině nějakou holčičku, které by slušelo být celá oháčkovaná, proč to nezkusit?

hobby móda vnoučata
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Hezké modely, jen jsem je už velmi dlouho na žádných dětech neviděla.
Marie Pudichová
Pletu i háčkuji ráda. Ale maličké vnoučky už nemám, takže se soustředím na spodní část těla, ponožky a papuče. Teď mně drží papuče...
Jana Kollinová
Článek je pro mě vzpomínkou na minulost, na maminku. Pletla, šila, háčkovala a z mála vytvořila dokonale funkční oblečení.
Marie Ženatová
Dříve jsem šila, háčkovala, pletla, dělala tapisérie, drhala - snažila jsem se to všechno naučit děti, pak i vnoučátka... Teď je na mnohé ruční práce velmi nadaná moje 18letá vnučka, kterou jsem jen před léty naučila plést hladce a obratce a upletla jen začátek šály a od té doby dělá obdivuhodné věci - vyhledává si sama popisky na internetu*... Její kamarádku z Gymnazia poznávám hlavně podle upletených šál a čepic... Já sama už mám horší zrak a tak relaxuji hlavně u pletení ponožek...
Jana Hošková
Šila jsem, pletla i háčkovala - když mi jednou mou ani ne dvouletou dcerku vzali do nemocnice, ze zoufalství, abych se uklidnila (tenkrát se matky do nemocnic nebraly ani s velice malými dětmi), jsem upletla nebo snad uháčkovala, ani si to už radši nepamatuju, dva kabátky i s kapucemi pro obě dcerky...a ta práce mi trochu pomohla.
Anna Potůčková
Moje mladší dcera háčkuje také a ze všeho nejvíce a nejraději nádherné hračky. Někteří z Íčka je vidí skze mně na FB. Já raději pletu než háčkuji, také jsem vyšívala, dělala v mládí Tapico apod. Mám moc ráda rukodělné tvoření a líbí se mně to.
Vladislava Dejmková
Kdo si chce vyzkoušet třeba po letech háčkování, najde spoustu inspirací a návodů na různých českých i zahraničních webech. Není nutné hned začínat se svetříkem nebo kabátkem. V této době se hodí malým parádnicím třeba háčkovaná jarní čepička nebo roztomilá kabelka. Problém u háčkovaných věcí je, že nejsou příliš praktické na praní. A tak dnešní maminky spíš preferují oblečení, které se dá hodit do pračky a pak do sušičky.
Olga Škopánová
Krásné kabátky já jsem v době covidové začala šít oblečky na panenky Barbie a je to úžasný relax.
Daniela Řeřichová
Nejsem trpělivá a zručná. Obdivuji rukodělné výrobky třeba na jarmarku, ale háčkované věci jsem nikdy nemusela.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.