Fotoreportáž: Stavitel roku
Foto: autorka

Fotoreportáž: Stavitel roku

20. 3. 2021

Na komíně staré pekárny v Mikulovicích je léta letoucí čapí hnízdo. Na mapě monitorovaných čapích hnízd České společnosti ornitologické má to moje č. 1154.

Potěšil mě váš zájem o čápa a jeho snahu o postavení nového hnízda na starých základech. Práce jsou teprve v začátku, snaha čápa je obrovská.

Jako dokumentaci přikládám fotografie.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Skvělá reportáž!!!
Soňa Prachfeldová
Obdivuji stavitele, obdivuji Tvé fotky Elenko !
Eliška Murasová
Elenko, děkuji za kouzelný čapí příběh, a těším se na další informace o Mikulkovi.
Martina Růžičková
Bezvadná fotoreportáž! Obdivuji toho čápa, že má ještě po té daleké cestě sílu na takové náročné budování. Držím mu palce a těším se na další zprávy o jeho životě :-).
Marie Měchurová
Krásná fotoreportáž !! Náš čáp letos zatím nepřiletěl. V loňském roce vyvedla čapí rodinka čtyři mladé. Mají hnízdo na komíně opraveného pivovaru. Stavaři jim hnízdo zpevnili a položili na pevnou podložku.
Alena Tollarová
Je alespoň dobře, že hnízdo nespadlo loni i s jeho obyvateli. Příroda je mocná čarodějka a i když čáp asi koukal, kde má byt, dal se hned s chutí do práce. Věřím, že nové hnízdo mu pomůže dostavět jeho partnerka a potom se z něho bude ozývat spokojené čapí klapáni. Těším se na pokračování reportáže.
Alena Vávrová
To je prima, že máš čapí hnízdo na očích, můžeme se těšit...také se těším, chodím koukat na hnízda on-line v Bohuslavicích, Mn. Hradišti, nově bude možnost i v Trutnově...
Marie Seitlová
Krásná fotoreportáž, je zajímavé sledovat stavění hnízda, krmení mladých,... Vloni jsem u mladých viděla z okna hnízdo a pozorovala je.
Jitka Hašková
Eleno, díky za krásnou reportáž. Doufám, že se čápům bude dařit a vyvedou mladé. Těším se, že bude pokračování.
Elena Valeriánová
Nadi, jméno mu dala Jana Š. Seznamte se, je to pan Mikulka. :-) Evi, pokud bude o čem psát, budou i reportáže. Danielo, zatím to je tvrdá realita a lopotná práce, doufám, že se z toho časem stane pohádka s dobrým koncem. Držme čápům pěsti, ať se jim letos září.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.