Ke vstupence jsme dostali malý dárek
FOTO: autorka článku

Ke vstupence jsme dostali malý dárek

22. 3. 2021

Jedna z mých bývalých kolegyň je nadšená divadelnice. Nehraje v profesionálních souborech, soustřeďuje se na děti, puberťáky a studenty. Amatérsky hrají divadlo. Tu díla, která již někdo napsal, tu si něco někdo vymyslí, tu někdo něco někde pochytí, zpracuje, přidá, odebere.

V jednom kalendářním roce se tato skupina rozhodla uspořádat několik večerů na počest dnů zasvěcených různým činnostem, aktivitám, zvyklostem. Tak například, Den Země oslavili přednášením básniček s danou tématikou, zpívali písničky o stromech, loukách, lesích, květinách a divákům ke vstupence přidali sáček s hlínou.

V dubnu nevynechali Světový den hlasu. V divadelním sále to hučelo jako ve včelím úlu, každý se mohl zapojit sílou, jakou se mu zachtělo. Organizátoři si uvědomili, že po různých hlasových cvičeních bude každého škrábat v krku, proto ke vstupence přidali hašlerky.

K 1. květnu nastudovali Máchův Máj, zazpívali několik zhudebněných slok, připojili milostné verše a opět divákům přidali dárek – větvičku břízy ozdobenou červenými čokoládovými srdíčky.

Soubor má moje sympatie proto, že doslova ignoruje svátek Valentýna i Halloween a mladým hlavám připomíná naše slovanské tradice. Proto na začátku listopadu pozvali svoje příznivce na večer věnovaný svátku zesnulých, dušičkám. Atmosféru dokreslovaly svíčky, květiny, tklivé melodie, básně vzpomínající na naše předky. A co ke vstupenkám dostali diváci? Rakvičku a věneček.

kultura Můj příběh
Autor: Jana Vargová
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Vtipné:-) Majko S., mně by to nevadilo, mám rakvičky se šlehačkou a věnečky moc ráda.
Elena Valeriánová
Opravdu hezký nápad, to jsou hlavičky!
Marie Seitlová
Výborný nápad, až na ty rakvičky a věnečky.
Zuzana Pivcová
To je docela vtipné, dostat pokaždé tematický dárek. Divadelníci jsou dobří, protože to obdarovávání je něco stojí. To by asi herci z oficiálních, zvlášť pražských divadel neudělali. -D
Jana Šenbergerová
Nápadité! :-)
Daniela Řeřichová
Pěkná aktivita, divadlo mám ráda a lidi kolem také. Přeji hodně dalších tvůrčích nápadů.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.