Den D - Očkování proti Covidu a jak to bylo dál
Ilustrační foto: pixabay.com

Den D - Očkování proti Covidu a jak to bylo dál

30. 3. 2021

Ve svém posledním článku o své vakcinaci 1. dávkou AstraZeneca jsem napsala, že se s vámi podělím o průběh následujících dnů.
Tak můžu zrovna říct, že ten druhý den mi dobře nebylo. Hned ráno po probuzení mne bolely svaly a v průběhu dne se to zhoršovalo. Přesně podle informace o vedlejších následcích - „mohou se objevit příznaky připomínající chřipku“. Bolely mne svaly, hlava, večer mírné zvýšení teploty. Byla jsem unavená, nesoustředěná, nemohla jsem vydržet na jednom místě a ani u jedné činnosti.
"Vydrž, to se ti jen tvoří imunita,“ nabádala jsem sama sebe. „Zítra už bude líp!“
Nepatřím k lidem, kteří vše okamžitě řeší tabletami, tak jsem dlouho odolávala. Večer jsem už ale nevydržela. Otevřela šuplíček, z šuplíčku vytáhla krabičku, z krabičky tabletku – prostě jsem si vzala jeden Panadol.
To byla úleva! Že já trouba si ho nevzala dřív. Do hodiny jsem byla v pohodě. Abych ulevila strádajícímu tělu, šla jsem o dvě hodiny dříve spát a druhý den zase o hodinu později vstávala. Protáhla se a zjistila, že mne nic nebolí. Byla jsem fit. Ještě jsem se sice celý den opatrovala a dělala jen nezbytné činnosti, ale už jsem opravdu žádné problémy nepociťovala. A Jindrovi, tomu už vůbec nic nebylo. Ten první den se mnou trávil doma, spíše ale jen proto, že mu bylo líto mé osoby. Hned ten druhý den vyrazil na kolo a ujel padesát kilometrů. Brblala jsem mu, že nespravedlivost vládne světem, a on se mi jen smál. Chlapi to holt mají asi nastavené jinak. Aspoň JIndra určitě, a slyšela jsem, že Chuck Norris také.
Termín druhé dávky máme určen až za dvanáct týdnů, to je začátkem června. Nevím, jestli se neobjeví nějaké pozdní následky, ale teď už tomu nevěřím. Pokud přece jen, zase bych vám o tom napsala.
Tohle povídání jsem začala psát, abych možná pomohla těm, kdo s očkováním váhají. Nemám v úmyslu přesvědčovat někoho, kdo se prostě očkovat nechce. Je to jeho přesvědčení a já je toleruji. A také jsem přesvědčená, že on by měl tolerovat rozhodnutí mé bez  rádoby nenápadných vedlejších poznámek o lidech, kteří se nechají k očkování zmanipulovat. Protože ono se to dá vysvětlovat i obráceně. Jsme zmanipulovaní my, kdož se očkovat chceme, anebo ti, jež dali na růzmé studie, prohlášení a dokonce i hoaxy, jak je očkování škodlivé a nepotřebné? Klidně můžou mít i jiné, své osobní důvody. Ale na toto téma nechci a nebudu diskutovat. Já zde přesně a upřímně popisovala všechny vedlejší účinky, které se po očkování u mne projevily – a byla jsem mile překvapená, že trvaly jen jeden den a daly se přežít. Nikomu ale nebudu tvrdit, že se u něj nic jiného nebo vážnějšího projevit nemůže. Mám jen takový pocit, že těch obav je mezi námi víc, než by muselo být. Ale to si musí opravdu zvážit každý sám.
Pokud se rozhodnete se nechat očkovat, můžete aspoň částečně ovlivnit i to, jakou vakcínu dostanete. My byli očkováni vakcinou AstraZeneca, ale to neznamená, že ji musíte dostat i vy. AstruZenecu mají přidělenu obvodní lékaři, očkovací centra mají lepší vybavení, a tak mohou využívat vakcíny vyžadující uložení hluboko pod bodem mrazu.
Tak vám všem přeji, Ať se vám Covid vyhne, a co se týká vakcinace, ať se rozhodnete správně. A pokud vy sami jste měli po vakcinaci nějaké problémy a chuť se o ně s někým podělit, popište je sem do komentářů.

P.S. Kniha Rozlouskni Oříšek je k dostání už jako knížka klasická a i jako  e-kniha

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libuše Křapová
Soňo, ano, krásně jsme si žili :-) A určitě zase budeme, věřím, že Covid prostě jednou zmizí. Ale kdy a po čem, to nevímme nikdo. Díky tobě i vám všem, kdo se zde se svými ukušenostmi podělí
Soňa Prachfeldová
Jsem po první dávce a v pohodě. Dnes jsem mluvila se známou, její manžel byl očkovaný, 82 a přesto covid dostal a musel do nemocnice. Nikdo neví, co to s ním udělá, je to jen na každém osobně, zda očkovat, či ne. Jak jsme si krásně žili a brali to jako samozřejmost !
Petr Dvořák
Představte si vakcínu tak bezpečnou, že vám musí vyhrožovat, aby vás donutili si ji nechat aplikovat. Vakcínu proti nemoci tak smrtelné, že vás musí testovat, abyste věděli, že ji máte. Když jsem viděl video, jak se Prahou hnaly ty kvílející policejní antony směrem k Náplavce a jak byla připravena i zásahová jednotka (to jsou potomci těch z Národní), tak už nemusím přemýšlet, k čemu Hamáček objednává stovku vodních děl. No přece na záhrádky!!!! Jenže bohužel u hospod.
Eva Mužíková
Díky Libuško. Já jsem po první injekci neměla reakci žádnou, jen citlivé místo vpichu. Po druhé jsem byla dva dny unavená, ale díky klidovému režimu jsem třetí den byla v pořádku.
ivana kosťunová
Já pořád ještě váhám, a takovéhle zkušenosti vítám.
Anna Potůčková
Libuško je prima, že jsi napsala své zkušenosti. My od prvních okamžiků jsme chtěli být očkování, ale Covid byl rychlejší a tak musíme čekat na další měsíce. Očkováni budeme tudíž později
Libuše Křapová
Dík, Věrko :-) Pánové, oceňuji, že vyjadřujete pouze svůj názor bez jakéhokoliv přesvědčování.
Věra Ježková
Libuško, díky. Očkování se nebojím. Pokud ho přežiju, jsem připravena vydržet nějaké následné nepříjemnosti s ním spojené. Přeji ti a tvému cyklistovi hodně zdraví. :-)
Václav Soukup
Souhlasím s panem Zábranským, je to moudrá filosofie ! Co když nás ale nebudou chtít pustit do hospody ? Už to bude měsíc, co jsem se zaregistroval a stále žádná reakce. Urgovat to ale nebudu, třeba mně " Anděl strážný " chce uchránit před chybným krokem.
Ján Zábranský
Moji "vojáčci" v mém těle mne spolehlivě ochraňují celý život Za to jich hýčkám, posiluji a ochraňuji. Zdá se mi vůči nim kruté narušit jejich celistvost a spolehlivost nepřirozeným zásahem z venku.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%