Pokaká mě beránek?
Ilustrační foto: pixabay.com

Pokaká mě beránek?

5. 4. 2021

Tak nevím, jestli mě pokaká beránek, ale myslím, že tomu letos neujdu. Říká se, že na Velikonoce si má člověk koupit něco nového na sebe, aby ho nepokakal beránek. Nevím sice, proč by to dělal, ale já tomu ráda věřím a vždy jsem brala každou takovou příležitost, abych si něčím hezkým obohatila svůj šatník.

Kamarádka kupuje dětem, protože má strach, aby je beránek opravdu nepokakal, spodní prádlo, tedy tzv. spoďáry pánské i dámské. Já to raději nedělám, protože když jsem to jednou udělala, tak beránek neberánek mi bylo vynadáno, co prý jim to dávám, když je jim to velké nebo malé a nebo se jim zrovna takové kalhotky nebo trenky nelíbí. No, nemůžu za to, že mají každou chvíli jiné proporce .

Od té doby myslím už jenom na sebe. Jenže co letos? Nemám možnost si koupit  ponožky, a že bych je potřebovala, natož něco jiného. Obchody na mne zírají zaprášenou výlohou a odmítají mne pustit dovnitř, i kdybych si nasadila několik respirátorů. Nechci být pokálená tím zvířetem, a tak horlivě hledám ve skříni něco, co jsem třeba ještě nenosila, nebo jenom velmi málo. Nedaří se mi to a musím to tedy vzdát,

Rozhodla jsem se, že se raději každému beránkovi vyhnu a nebudu ho provokovat loňskou halenkou. No, nevím, tuhle mě pokálel v parku nějaký pták, a tak vím, jak bych mohla dopadnout s beránkem. Ještě, že beránkové nelítají, a tak vlastně nevím, jakým způsobem nás chtějí, a že nás nebude málo, pokakat.

Asi na to letos ale opravdu příjdu, protože se bojím, že k tomu pokakání dojde.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 23 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Braunová
Beránek mě taky pokaká a o velikonocích jsme to dodržovali a většinou byly nové ponožky.
Zdenka Soukupová
No, mě asi nepokaká, mě přímo pos... . Potřebuji boty, džíny, nějaký svetřík nebo halenku, kabelku, u kadeřnice jsem byla naposledy před vánocemi... A je možné, že se mě beránek lekne a uteče. Ale souhlasím s Ivanou a s tím pokakaným štěstíčkem.
Dana Puchalská
I já budu asi pokakaná. Ale co s tím nadělám.
Marie Měchurová
Taky už mě pokakal. Už toho na sebe moc nekupuju, sem tam jen spodní prádlo, boty a papuče (dvoje jsem si musela objednat přes internet). Okolí mě neustále obdarovává docela solidním oblečením. Dědím po kamarádkách, dvou dcerách a teď už i po vnučce. Skříň mi praská ve švech.
Soňa Prachfeldová
Myslím že každý z nás už by potřeboval kousek něčeho nového ,já třeba ponožky a boty, připadám si jako obnošená vesta.
Jan Zelenka
Taky bych potřeboval něco na sebe dokoupit. Šatník se už prázdní. Hezká úvaha.
Alena Vávrová
No, myslím, že osobně budu díky lockdownu z této pověry, vyléčená. Ač se mi to dříve také "hodilo do krámu", abych před Velikonocemi šla a koupila si něco hezkého, jarního na sebe.
Marie Novotná
Zatím jsem nepokakaná,ale do večera ještě nějaká hodinka chybí. Tak jako loni i roky před tím.Možná se to povede jinému zvířeti-třeba až budu sbírat vajíčka. :-) Hezké velikonoční téma.
ivana kosťunová
Pokaká, nepokaká, hlavně mít vždy kapku toho pokakanýho štěstíčka
Jana Šenbergerová
Tak letos jsem si opravdu koupila jenom roušky, vlastně respirátory. Dvoje. Black and white. Dala bych ale přednost whisky, i když to není sklenka mého alkoholu. Hani, nezoufej. Ještě nikdy jsem neviděla okřídleného beránka, proto věřím, že se nám nikomu nic takového nemůže stát, leda by ses povalovala někde na pastvině.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.