Fotoreportáž: ZPRÁVA O POČASÍ
Foto: autorka

Fotoreportáž: ZPRÁVA O POČASÍ

7. 4. 2021

… duben ještě tam budem!

Je 6. dubna 2021,  za oknem se rozednívá a vycházející sluníčko se stydlivě třpytí v čerstvě napadeném prašanu, v okách čerstvě zamrzlých kaluží. Jeho paprsky neprobudí ani vytrvalé pěvce z ptačích řad. Na čapím hnízdě se ve studené bílé peřině choulí čáp sedící na vajíčkách, ani se nehne.

Všude je užaslé ticho.

Dokonce i ten vzteklý hafan babky Matouškové, který jindy řve jak na lesy, je potichu, zřejmě zalezlý před tím studeným fujtajblem, který sice zdobí, ale zlobí.

Zima se nám směje a světe div se, meteorologům ta jejich předpověď na sto procent vyšla. Zahrádkář v mé duši úpí, ornitolog pláče a fotograf - ten se culí. Duben neduben, jaro nejaro, tu krásu musím zachytit. Škoda, že neumím zachytit TICHO.

Oblékám se do zimní bundy, obouvám teplé pohorky, nasazuji rukavice. Brašna s mým miláčkem přes rameno a věrný obranář Rex, mohu vyrazit.

Dvě ranní hodiny budou patřit jen mně, Rexíkovi a tichu. Užiju si ticha, modré oblohy i krásných výhledů.

Pojďte se podívat na mých ranních pět kilometrů. ČAS: 6:55 – 8:52

 

Upřesnění: hafan babky Matouškové utekl. Babka šla k felčarovi a on se vydal za ní.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Seitlová
Pohled na tvé fotky je krásný, ale pohled z mého okna není vůbec pěkný. Já už zimu nechci a ten čáp asi také ne.
Anna Potůčková
Tak to je nádhera. Jen toho čápa je mně moc líto. Už aby přišlo konečně jaro!
Elena Valeriánová
Ano, žije. I ten vzteklý hafan je skutečný. A když jsme se kolem jejich domku, bydlí v domku pod čapím hnízdem hned vedle bývalé pekárny, vraceli domů, tak toho vzteklého tuláka už vedla na provazu. Její první muž byl vedoucím a pekařem v té pekárně. Ale to už je hrozně dávno, to jsem byla ještě děvče školou povinné.
František Matoušek
Jo, málem jsem zapomněl. Opravdu tam vedle Vás žije babka Matoušková ?
František Matoušek
Hezká procházka. Kdo by to řekl, že mě ještě 6.4. budou zábst ruce. No je brzy ráno. Už se těším do tepla. Hned si dám čaj a něco zakousnu. Budu vzpomínat na krásnou ranní dvouhodinovku. Díky.
Alena Tollarová
Tak to je pravá a nefalšovaná zima! Doufejme, že už nebude mít dlouhého trvání. Je mi líto čápa na zasněženém hnízdě a při pohledu na mrazivou krásu jsem zmrzlá jako ten drozd. Ale Ty víš, jak ráda bych s Tebou šla i mlčela :)
Irena Mertová
Krásné fotky. Chudák čáp...
Naděžda Špásová
Eli, tohle se komentovat nedá, to se musí jen obdivovat, je to paráda. :-) Taky jsem včera ráno měla cukání, vylézt na balkón, ale pak jsem to zavrhla. Jsem ve stádiu vzteku, takže žádné fotky, žádné články. Budou mi stačit ty tvoje.
Alena Švancarová
Ne,ne já už zimu nechci ani vidět.Je mi zima,když se na ty obrázky dívám.Byly by hezké tak v lednu já už sníh nechci.Ale je pravda,že tohle tady neznáme,pár km od Prahy.
Jana Šenbergerová
Kupodivu i "jarní zima" může být krásná. Možná o to víc, že o jejím konci není pochyb. Ticho jsi zachytila stejně, jako půvabný obraz neústupné zimy. Tu procházku ti upřímně závidím.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.