Nevydařená vycházka aneb Co do přírody nepatří
Foto: Anna Čípová

Nevydařená vycházka aneb Co do přírody nepatří

10. 4. 2021

První tři týdny měsíce března jsme se mohli pohybovat jen na katastru obce. Plánovala jsem si vycházky tak, abych každý den prošla jinou část města. Z vycházek jsem se vracela domů s dobrými pocity, jen jednou tomu bylo jinak.

Procházela jsem se lesem podél potoka, který vytéká z malého rybníka nad městem. V potoce i na jeho březích jsem viděla množství předmětů, které někomu překážely. Bylo mi z toho hodně smutno. Bohužel žijí mezi námi lidé, kteří nemají úctu k přírodě a nejsou ochotni ji chránit.

Dlouho jsem přemýšlela, zda se mám s vámi podělit o nepříjemný zážitek. Berte to třeba jako připomenutí fotografkám a fotografům, že na 10. duben je naplánované téma „Co do přírody nepatří“. Fotografie ponechávám bez komentáře.

Přeji příjemné toulky přírodou a co nejméně setkání s lidskou bezohledností.

fotografování příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Také mne takováto bezohlednost k přírodě vytáčí. Nyní k těm různým pohozeným krámům přibyly roušky!!! Jednání takového člověka nechápu.
Hana Čadová
Já se už ničemu nedivím. Přijeďte se podívat do Prahy na Žižkov. Zde se člověk bojí chodit po chodníku, aby nešlápl do psího lejna. Tak potom to v lese vypadá, tak jak vypadá.
Martin Vrba
Pro životní optimismus musíme vždy něco udělat – změnit třeba i myšlení – myslet daleko a ještě dál do budoucna přes hranici mnoha a mnoha volebních období.:) V předmětech dnes odhozených do přírody musíme tedy vidět štěstí budoucích archeologů při vykopávkách, tak jako ti dnešní nacházejí spousty věcí v přírodě, které jemně ometají štětečky a pak je v ústavech lepí pečlivě k sobě a popisují a chovají k nim posvátnou úctu. Nacházejí je dokonce i v bývalých studnách, kam jistě ty předměty v té době, kdy tam byly odhozeny, nepatřily a mnozí hříšníci tak skončili pod bičem na pranýři a dnešní archeologové by jim určitě, kdyby to šlo, ty rány alespoň pofoukali. :)
Hana Šimková
U nás za kostelem se scházely hodně děti, tedy nejvíce puberťáci. Teď už toho není tolik ,ale přece. Většinou se tam napapají , něco popijí, pokouří a odpadky rozhazují kolem sebe. Pak přijdou staré kostelní babky a všechno to seberou. Dětičky sedí na zídce a jenom zvedají nohy, aby se babky pod ně na ten sajrajt dostaly. Jenom já jsem se ozvala a stěžovala jsem si v protější škole, protože tam ty děti většinou chodily. Bylo mi řečeno, že nemohou nic dělat, protože mimo školu už vychovávat nesmí. Tak copak si to vychováváme a kdo vlastně?
Irena Mertová
K 12:52: Asi jsme je vychovali špatně? Moje děti i vnoučata toto nedělají. Co si do přírody přineseme, zase si odneseme. Ale v parku to vypadá tak nějak podobně, i když nedávno tu dobrovolníci plechovky, lahve, plasty atd. vysbírali. Nevím, jestli si to namlouvám, ale dřív snad takový binec v parcích a lesících běžně nebyl.. nebo ano?
Alena Švancarová
Ano - bezohlednost je to správné slovo. A je a stále budeLidé se nezmění.Bud mají v sobě smysl pro slušnost a pořádek a nebo nemají.Vídáme to ve městě u popelnic.
ivana kosťunová
Je to depresivní, ale dobře že jste to nafotila. Jenom by se to mělo více zveřejňovat, snad by se někdo i zastyděl.
Jan Zelenka
Tohle se slušně nedá nazvat. Bohužel, je to daň dnešní civilizaci, která vyznává trochu jiné hodnoty. To není jen u vás, paní Čípová. Pozdrav Vláďovi.
Jana Šenbergerová
Smutné. Před léty jsme chodili s kamarádem na výlety s odpadkovými pytli. Vždycky byly plné různých drobností. Na tohle by nestačil ani kontejner. :-(
Naděžda Špásová
Když v přírodě narazím na podobné zhůvěřilosti, kleju a nadávám. Vždycky si říkám, proč se tak nějaký blbec chová, odpovědi se ale bohužel nedočkám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...