Obědvala jsem s nosorožcem,  žirafou a pelikánem.
FOTO: Marie Seitlová

Obědvala jsem s nosorožcem, žirafou a pelikánem.

10. 4. 2021

Dnešní covidová doba se nám nelíbí, jsme izolovaní, nikam nemůžeme, nikdo nemůže k nám. Nemohla jsem si pozvat rodinu na Velikonoce, ani přátele na oběd nebo na kávu. Všichni se bojíme nákazy a že to není chřipečka víme již všichni.

Já jsem si ale udělala radost a pozvala 3 návštěvníky na oběd. Nic jsem neporušila, ani respirátory jsme nemuseli mít. Zavolala mi vnučka před Velikonoci a řekla o projektu Zoo Dvůr Králové s názvem "Pozvi zvíře na oběd." Moc se mi to zalíbilo, výběr zvířat byl veliký a rozhodnout se, které zvíře pozvat, byl složitý. Nakonec zvítězil nosorožec bílý, protože toho tato zoo zachraňuje, žirafa se mi moc líbí a pelikán je zase velký zajímavý pták, a tak jsem si 3 zvířata pozvala a virtuálně jsem s nimi prožila Velikonoce.                                                                                       

V neděli ráno jsem posnídala s žirafou, já mazanec a čaj s medem a ona měla spoustu trávy, sena,..

Obědvala jsem s pelikánem, ten měl 3 kg ryb a pochutnal si, tak jako já na svém obědě.  V pondělí jsem na oběd pozvala nosorožce bílého a ten měl porci velikou a bohatou, vždyť byl svátek a byl pozván. Tak jsem prožila pěkné Velikonoce, i když jen virtuální, ve společnosti zvířat, které mám ráda a je třeba jim pomáhat. Udělala jsem dobrý skutek, vždyť všechny zoologické zahrady mají velké finanční problémy a i nám je po zvířatech smutno.  Pokud by mě chtěl někdo následovat, tak vše najde na stránkách Zoo Dvůr Králové.

Přikládám certifikáty "Pozvi zvíře na oběd."

Můj příběh příroda ZOO
Hodnocení:
(4.8 b. / 27 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Antonín Nebuželský
Tak to je hezké a inspirující :-)
Hana Samcová
Děkuji moc za krásný článek a hezký příběh. Protože ale na i60 moc často nechodím, nejsem tak šikovná a tak se mi nepodařilo článek správně ohodnotit. Naskočila mi jen jedna hvězdička a já bych jich tam ráda dala nejméně deset. Tak se moc omlouvám a polepším se. Těším se na další článek od Tebe a mám Tě moc ráda.
Marie Seitlová
Děkuji všem za příspěvky. Jirko, také jsem měla z meilíku radost, poprvé když jsem to udělala a pak při poděkování za oběd. Musíme dělat malé radosti sobě i druhým a nemusí to byt jen lidé.
Martina Růžičková
Pojedla jste vskutku ve vybrané společnosti. A díky vám za to :-)
Jiří Libánský
Dnes mi přišel mail: Ahoj, tady Mona (Jeřáb královský) z Bioparku Štít, Moc děkuji ? za pozvání na oběd ❤️❤️❤️! Nechám si chutnat. Dnes mám krásný den ?. Jen pro tebe jsem napsal na facebooku o tobě příspěvek, tak nezapomeň připsat vzkaz pro mne do komentáře a pochlubit se sdílením kamarádům na svojí zeď, ať vidí jaký jsi borec! https://www.facebook.com/667870993319552_3592549547518334 Ještě jednou moc děkuji, nechám si chutnat a uvidíme se někdy v Bioparku Štít. Ahoj https://bioparkstit.cz
Soňa Prachfeldová
To je moc hezké, díky Majko za odkaz, také se podívám.
Dana Puchalská
Majko.Zase jsem o něco chytřejší. O takové akci jsem neměla tušení. Super...
Dana Kolářová
Majko, zajímavé a hezké. Díky za sdílení. Podívám se na odkaz.
Danuše D'Engeli
Tuto covidovou dobu řeším také po svém. Mám hodně zálib, píši, učím se, občas jedu za mámou. Nákazy se nebojím a a ni očkovat se nedám. Nemám přihlášené ani rádio ani televizi. Vytvořila jsem si svůj vlastní svět, ve kterém je mi dobře. Dodržuji předpisy, které jsou dány, ale často se mění. Podle mého názoru tato doba musela přijít, aby se lidé, ale ne jistě všichni, vzpamatovali z komerce, která nás úplně pohltila. Jsem šťstná za čas, kterým mohu svůj život prožívat. Velikonoce jsem trávila téměř každý den v kostele a v pondělí Velikonoční jsme s přítelkyní rozdávaly bezdomovcům jídlo. Ještě hlouběji jsem si uvědomila, že mám vlastně všechno, když jsem se vracela do svého útulného domova s vědomím, že děti, máma a všichni kolem mne jsou v pořádku. Viděla jsem před Hlavním nádražím tolik zanedbaných, opilých, zoufalých lidí, že na toto nikdy v životě nezapomenu. Děkuji.
Eliška Murasová
Majko, to jsi hezky vymyslela, určitě jste si pochutnali . Nosorožec, žirafa i pelikán už se chlubili v zoo, že dobře vaříš....

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.