V červnu se snad opět sejdeme na třídním srazu!
Foto: archiv autora

V červnu se snad opět sejdeme na třídním srazu!

14. 4. 2021

Často si kladu otázku, čím to je, že se na setkání s bývalými spolužáky těším více než s jinými lidmi, kteří též prošli mým životem. Myslím si, že důvod nejlépe vystihl Jan Werich, který vysvětloval svým přátelům, proč se proboha vrátil z té báječné Ameriky do své rodné země. Jeho odpověď byla prostá: "Já tam s nimi v klukovském věku nehrál kuličky!"

Prožili jsme spolu dlouhých 9 let, získávali společně první životní zkušenosti, naučili jsme se respektovat různé odlišnosti povah a charakterů a prožívali jsme i první lásky převážně platonického charakteru. Postupně se vytvářelo tzv. pevné jádro třídy, kde se sešli aktivní a podobně smýšlející jedinci. A právě na některém z nich záviselo, jestli se třída v dospělosti bude scházet nebo ne.

U nás první setkání proběhlo až po padesáti letech od nástupu do I. třídy. Naše Líba moudře počkala, až se přeženou aktivní léta ve znamení rodičovství, budování kariér, ale i (proč to nenapsat) na dobu, kdy už nám mužům poklesne testosteron na hladinu, která zaručí, že nebudeme chtít realizovat své erotické sny z mládí. Dlužno říci, že to při tom, jak některé ty 55-ky vypadaly, nebyl lehký úkol!

Letos v červnu, kdy už bude většina z nás naočkovaná, by to konečně mohlo vyjít! Budeme si mít toho tolik vyprávět o tom, jak jsme přežili covid a jak nám změnil naše životy.

Na přiloženém snímku je oslava mých 70-tých narozenin, kterou jsem pro zdravé jádro uspořádal v Plzni těsně před říjnovým uzavřením restaurací. Líba - "duše našich setkání" a bývalá reprezentantka ČSSR, ikona plzeňské házené, je druhá zprava při pohledu na snímek.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.9 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
My jsme se po gymplu scházeli co pět let. Když nám bylo sedmdesát, rozhodli jsme se, že se budeme scházet každý rok a snažíme se to dodržovat, i když loni to nevyšlo. Tak si aspoň píšeme, že jsme naživu. Pravda, po 25 letech jsem některé spolužačky poznal jen stěží, zato když pro ně po jedné takové slezině přijely jejich dcery, hned jsem byl doma. Jako by jim z oka vypadly.
Václav Soukup
Zkrátka máme stále život před sebou. Ony i ty 70-ky na snímku vypadají dobře !
Petr Dvořák
Pane Soukup, pochopil jsem to, ale bylo to napsáno tak, že mě to přímo svádělo k žertíčku tohoto typu. Jsem rád, že jste se neurazil. No a k tomu dalšímu, nejen padesátky, ale je krásné a doslova povzbuzující hřešit s uvolněnými šedesátkami :-)
Dana Puchalská
Třídní srazy jsou fajn. Naposled jsme se viděli asi před 3 lety. Spolužáci se rozprchli po celé republice a tak je to složitější.
Soňa Prachfeldová
Také si nenechám ujít naše srazy ze základky i ze střední. Loni bohužel sraz nebyl, doufám, že letos to vyjde. Když zavítá spolužák po dlouhatánské době a honem nevím, kdo to je, jak promluví , tak se pozná. A tak je to s námi. Naše já uvnitř je skoro pořád stejné, zevnějšek se trochu mění. Ale naše holky i po těch letech opravdu vypadají dobře. Kluci - jak který.
Václav Soukup
Proč by jste pane Dvořák vzbuzoval vlnu nevole ? Vaše komentáře mám rád. Ten poslední důvod nebyl stěžejní, jak jste jistě pochopil. Nicméně je fakt, v dnešní době ženy kolem 50-ti nejsou vůbec staré a řada z nich by stála " za hřích " !
Libuše Křapová
My měli mít sraz ze základní školy loni na podzim. Nekonal se - kdy bude náhradní, zatím nevím. Ale snad se dočkám :-)
Petr Dvořák
Určitě zase vzbudím vlnu nevole, ale opravdu mi uníká smysl toho, co bych nazval snad bezbečnostním opatřením? Odložit sraz " . . . na dobu, kdy už nám mužům poklesne testosteron na hladinu, která zaručí, že nebudeme chtít realizovat své erotické sny z mládí." To jako sraz impotentů? V tom případě abych ještě v šestašedesáti z bezpečnostních důvodů nebyl na sraz pozván! Co kdybych (ó hrůzo!!!) chtěl pozvat nějakou bývalo spolužačku na rande. Naštěstí v naší třídě nemáme tyto problémy, takže se cházíme prakticky od doby, co jsme vyšli ze školy. A klidně se přiznám, žádnou spolužačku jsem ještě na rande nepozval. Škoda.
Hana Šimková
To setkání Vám moc přeji.
Eva Mužíková
Hezká fotka.... Já jsem byla na třídních srazech po maturitě všeho všudy asi jen čtyřikrát, nenašel se nikdo, kdo by je zorganizoval..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%