Moje další nové knihy

Moje další nové knihy

15. 4. 2021

8. prosince minulého roku jsem vás informoval o své sedmé vydané knize, kterou byla šedesátiletá historie místního judistického klubu. Poté jsem připravil k tisku další tři knihy, které vyšly v průběhu února a března.

Tou osmou je kniha povídek Milenci umírajícího času, kam jsem zařadil i své čtyři pověsti, které už vyšly v r. 2015 ve společné publikaci našeho klubu tvůrčího psaní Lipen, pod názvem Dneska jsem viděl psa.

 

Devátou knihou je kniha glos, fejetonů a literárních esejí Kdo říká, že stáří je moudré? Její první část pojednává o zcela obyčejných záležitostech našeho života. Řadu těchto glos jsem už dříve prezentoval zde, na íčku. Druhá část knihy je malou vzpomínkou na některé významné spisovatele a básníky. Na Julia Slowackého, Jana Skácela, Karla Čapka, Julese Verna, Karla Hynka Máchu a další.

Konečně desátou knihou je souhrnný výběr básní, pod názvem Okno do zahrady. Básně jsem rozdělil do čtyř částí podle doby, ve které byly napsány. V první části jsou básně, které jsem napsal mezi patnáctým a osmnáctým rokem svého věku. Je to možná až trochu nostalgický pohled do uplynulých let. Malá citace z této knihy:

 

Vzpomínky jsou okna do zahrady

a prchavé chvíle

a čas,

který se zastavil.

 

V jednání je zatím poslední kniha, která by měla být vydána za finanční spoluúčasti města. Je to čtvrtý a zřejmě již poslední můj cestopis pod názvem Střípky z domova i ze světa. Všechny tyto knihy prošly odbornou jazykovou korekturou dr. Věry ježkové.

Psaní je pro mne radost a také paradoxně i odpočinek. Při takovém soustředění člověk podvědomě zapomíná na neutěšenou současnou situaci a naplno se noří do jiného světa. Ať už je to svět historie, dalekých zemí, či svět našeho mládí.

Snad se ještě něco pozitivního urodí!

Můj příběh
Autor: Jan Zelenka
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Přidávám se ke gratulantům a přeji hodně tvůrčích nápadů.
Eva Mužíková
Jendo, ponořuj se dál a odpočívej ... hezká uvolněná fotka - na zdraví. Bertice
Libuše Křapová
Honzo, gratuluji k dalším knihám :-) jsi plodný autor
ivana kosťunová
Mohu také požádat o zaslání na dobírku knihy " Kdo nříká , že stáří je moudré ? " případně bych si pro ni někam dojela, až to bude možné.
Hana Šimková
Pane Zelenka, Vy jste ale plodný.
Danka Rotyková
Gratuluji Vám. Máte krásného koníčka.
Jan Zelenka
Pane Holeček, kniha zatím není v distribuci. Jakmile pominou ochranářská opatření, bude v síti knihkupectví Kosmas, se kterým mám smlouvu. Ale mohu poslat na dobírku.
Jiří Holeček
Marně sháním knihu >Kdo říká že stáří je moudré
Zuzana Pivcová
Gratuluji, jste obdivuhodně tvůrčí. Určitě Vás to hodně psychicky i fyzicky posiluje.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.