Po Vrběticích Dukovany? Rusko může přes českou jadernou elektrárnu vydírat celou Evropu
FOTO: Pixabay

Po Vrběticích Dukovany? Rusko může přes českou jadernou elektrárnu vydírat celou Evropu

18. 4. 2021

Dovedete si představit, že po teroristickém čiinu ruských agentů v moravských Vrběticích postaví nové jaderné bloky v Dukovanech Rusko? Jakýkoliv politický konflikt v budoucnu může řešit výhružkou: nezlobte, jinak máte nad hlavou radioaktivní hřib.

Informace o zapojení ruských zpravodajců do výbuchů muničního skladu ve Vrběticích, při kterém zemřeli dva lidé a v ohrožení byly okolní vesnice, mě doslova šokovaly. Zvláště v době, kdy rudá armáda šikuje svá vojska u ukrajinských hranic a kdy nikdo neví, co dalšího se rodí v hlavě kremelských šílenců, kteří na dálku řídí své agenty po celém světě.

Teroristický čin spáchaný cizími státními příslušníky na území svrchovaného státu nemůže zůstat bez odezvy. Vyhoštění ruských diplomatů, kteří byli tajnými agenty, je prvním krokem, po kterém nutně musí následovat další. Česko by mělo vyhostit z Prahy ruského velvyslance, mělo by se obrátit s žádostí o pomoc na Evropskou unii a NATO a vyvolat znovu jednání o umístění amerického radaru v Brdech jako bezpečnostního štítu proti ruským jaderným raketám. Snaha Putina o překreslení politické mapy Evropy může mít nedozírné následky.

A znepokojující je ještě jedna věc. Že se prosazování ruských zájmů děje skrze Pražský hrad. Prezident neváhá vyměnit ministry, aby prosadil nákup Sputniku V, sloužící jako nástroj rusk propagandy a možnost ruského Rosatomu dostat se do tendru na Dukovany, za což dlouhodobě lobbují i jeho poradci. Ve světle teroristických činů to zavání vlastizradou.

 

Hodnocení:
(4.2 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Řezáčová
Níže se píše o závislosti na Rusku a máme to změnit - tak možná změníme jednu závislost za druhou (a dražší) ... A autor článku? Radary v Brdech? Děkuji - nechci! A jeho poslední odstavec? Vidět za doporučením nákupu vakcín pokus o vlastizradu, to je teda silný kafe!
Hana Novotná
Vrbětice nejsou oficiálně ještě došetřeny a vy s tímto článkem????
Soňa Prachfeldová
Jsem znechucená, jak pokračuje vývoj ve světě. My jako malý stát, jsme jen fackovací panák, který bude přisluhovat podle toho, jak se točí korouhvička. Navíc, ty mediálním masáže jsou tak znechucující, normální člověk přece nemůže věřit každé báchorce. Ale dobrý pocit z toho všeho určitě nemám.
Jana Kollinová
Jsou věci a situace, které nejsou určeny široké veřejnosti. Jsou sdělení a informace, mnohdy účelově uvolněné, které nabudí totálně otráveného občana oslabeného mediální masáží koronavirem, aby hledal stéblo, které mu umožní dýchat. Jsem přesvědčená, že všechny kostlivce by si měli pohřbít jejich tvůrci do ukončení doby svého působnosti ve vládě, a navíc, by měli být odpovědni za každá selhání. Mnohdy účelově škodí pod záštitou imunity. Proč imunita, škodíš, tak se musíš zodpovídat. Tak to platí v životě, tak to platí v přírodě, tak to platí v kosmu.
Vladimír Mrázek
Pohádce o Vrběticích může uvěřit jen malé dítě nebo osoba s intelektuálním deficitem. Malinké Česko hraje roli užitečného blbce a dělá špinavou práci za Západ, když opakovaně okopává kotníky velmocem Číně a Rusku. Případ Vrbětice byl dávno uzavřen jako šlendrián soukromé firmy. Šéf BIS Koudelka dělá svou práci, musí nějakou vykázat, ne jen lobovat proti prý prosovětské interpretaci dějin na školách, za to vyznamenání CIA nedostal. Osočování pana prezidenta z vlastizrady autorem článku je daleko za hranou a zavání přinejmenším hloupostí.
Martin Vrba
Tak, jak jsem kdysi někde psal, tak to k tomu nyní směřuje. USA si nechtějí nechat ukrást vítězství z II. světové války nad Německem samotným Německem pod krycím názvem EU a učinit z Německa konečného vítěze. Zrovna tak nechtějí nechat slíznout smetanu z vítězství ze studené války nad SSSR a nad celým východním blokem, které stálo USA hodně dolarů. Nepředpokládám, že by USA šly do otevřeného konfliktu s Ruskou federací, to by se zlou pochodily jak v místním konfliktu přes vojsko Ukrajiny, tak i kdyby tam chtěly vehnat slovany. A světový konflikt s atomovkama si nikdo nepřeje, ale je docela možné, že to bude navlíknuto tak, aby na naši „záchranu“ byly do celé V 4 nasazeny americké jednotky, které je nutno stejně po totální prohře stáhnout z Afghánistánu. Tentokrát si tu bratrskou pomoc budeme nuceni zaplatit a to jak přímo, tak nákupem amerických zbraní. S tím počítají i naše politické opoziční strany, které možná měly už dávno sesumírovaný zvací opis, který se pozdržel jen kvůli koronaviru. USA tak vyvine tlak na EU (na Německo) ve směru, který potřebují USA a to jak v hospodářské sféře, tak i v politické i vojenské přes své nové spojence v EU, když se Velká Británie sama z EU vysvobodila. USA se totiž obávají, že by se mohlo Rusko a Německo (tedy EU) domluvit nejen o surovinách, ale postupně ve všem, a USA vyšachovat ze všech jejich zájmů v Evropě. Prohráli to v Sýrii i v Afghánistánu, Írán má snahu se domluvit s EU (tedy s Německem). Když se rozhodly USA napomenout Čínu, že je nedostatečně demokratická, tak ta je upozornila, ať se věnují své demkracii, že si z ní dělají asi prdelku, že pokud si toho nevšimly, tak že se stala Čína světovou velmocí č.1 v mnoha směrech a poslala je s ostudou domů. A tak se můžeme připravit na bratrskou pomoc z USA. Tady je dost lidí, kteří jim vlezou do zadní dírky stejně, jako tam lezli Rusům. Pro naše školáky by bylo hezké, kdyby se tak stalo 21. srpna, aby se to dobře pamatovalo. Pro nás to nemusí být ale katastrofa, jen se musíme připravit na zdražení surovin (a všeho), protože nám budou vnuceny všechny suroviny přes USA a ty budou pravděpodobně daleko dražší, než ty z Ruska, ale budou „bezpečné“ a nebudeme vydíratelní. Tedy přesněji řečeno, vydíratelní z Ruska. Tím, že sem pronikne americká demokracie, tak přes všechny možné úchylky, to s ní není ještě tak zlé, jako to známe z EU. Zejména jejich hospodářství v sobě nese větší znaky kapitalismu, než ten výdobytek neokomunismu z EU a asi by bylo ustoupeno i od té zelené, pro nás zničující energie. Uvidíme. . . . „pokud mne zítra nezavřou“ :)
Marie 00000
Článek napsaný hezky od plic. Akorát mi chybí důkaz, že to tak s tím výbuchem opravdu bylo. Za půl roku jsou volby, tak se to někomu hodí. Nemyslím, že by Ruská tajná služba byla tak pitomá, aby se nechala nachytat - a ještě k tomu za 7 let od události.... A pokud to někdo věděl dřív, proč to neřekl? Kdo zde hraje divadlo? To by mě zajímalo víc...
ivana kosťunová
Pan Kolín má pravdu - a to ještě nezmínil rozdíl v ceně.
Dana Procházková
Pane Vácho opět trefný článek.
Jaroslav Kolín
Něco o této problematice vím. Jaderné palivo nám nikdo jiný nedodá. Zkoušelo se to (Westinghouse) a nešlo to. Navíc ne všechny naše rafinerie umějí zpracovat jinou než ruskou ropu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.