Kadeřnictví "Dimi"
FOTO: Dimi Vamblekis

Kadeřnictví "Dimi"

27. 4. 2021

Nouze naučila Dalibora housti. Nouzový stav naučil Dimiho kadeřničit.

Jestli jsem nechtěla strašit s prorůstajícími šedinami, musela jsem už několikrát svěřit svou hlavu k nabarvení manželovi. Učení mu dlouho netrvalo a z kadeřnického učně se brzy stal mistr. Vždy, když mi někdo nabarvenou hlavu pochválil, nezapomněla jsem zdůraznit, že mi ji barvil Dimi. 
Loni jsem nachytala manžela in flagranti s polonahým kamarádem v koupelně. Co tam dělali? Dimi kamaráda stříhal. Tehdy jsem si řekla, že já bych se do rukou takového lazebníka amatéra dostat nechtěla. Ale člověk míní...a pandemie mění. Chrouniska narostla a zlobí. V gumce ani sponě nedrží a otravují mi žití. Kadeřnictví stále zavřená a vladaři do nekonečna přemýšlí, jak je po rozvolnění nechají fungovat. Kadeřnice budou obsluhovat jen naočkované nebo testované? 
Nebudu čekat! S mírnými obavami se nechám ostříhat manželem. Bóže, vždyť o nic nejde. Sám sebe stříhá každou chvilku. Kdyby to u mne náhodou zkazil, vlasy zase dorostou. A zkazit by se toho mohlo opravdu dost, přece jen se zájemci o tohle povolání učí být dobrým kadeřníkem dlouhé tři roky.
Dimi ani nemrkl okem a vrhl se do práce. Nejvíc jsem se bála jeho slov: Tady ještě kousek, tady to trochu dorovnám, tady to prostříhám. Během hodiny byla přeměna dokonaná. Jsem ostříhaná i nabarvená. Za mistrnou práci jsem zaplatila zlatou mincí (čokoládovou).

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Chápu...tenhle problém řešíme asi všechny. Taky se snažím, samozřejmě, že jsem nesehnala stejnou barvu, jako jsem měla od kadeřnice, ale nedalo se nic dělat. Několikrát mě lidi zastavili, že prý mám pěkný účes, zvaný Ombre nebo Sambre a kam na to chodím...Já ani nevěděla, co to je. Tak jsem si to musela vyhledat na internetu. Jedná se o dvojité barvení vlasů, kdy jedna barva plynule přechází do druhé a může to provádět jen skutečný mistr kadeřník...tak jsem se zasmála...Tomu se říká kouzlo nechtěného.
Martina Růžičková
Váš muž je šikovný a odvážný :-). A vám jeho výtvor sluší.
Soňa Prachfeldová
Helenko, když si báječnou ženskou vezme báječný chlap ...
Anna Potůčková
Heli Ty ani nevíš, jaký poklad máš! Škoda, že jste tak daleko, nechala bych se také ostřihat a nabarvit
Dana Puchalská
Že zdravím mistra z cechu lazebníků... :-) :-) :-)
Eva Mužíková
Také říkám, že jsi omládla.
František Matoušek
Jak je vidět, chtělo jen odvahu dvou lidí a výsledek je nasnadě.
Alena Vávrová
Dimi je zkrátka talent. To já chodím s pejzama vzadu, tam si podruhé střihnout netroufám a nikoho to nezajímá a ke kadeřnici se nehrnu normálně, natož nyní.
Zdenka Soukupová
Dimi je fakt profík. Helenko, tiše závidím.... ☺
Jitka Hašková
Dimi je vynikající kadeřník. Škoda, že je tak daleko, hned bych se objednala.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.