Výlet za tajemnem
Foto: autorka

Výlet za tajemnem

2. 5. 2021

Vím, že o tomto místě zde už bylo mnoho článků, snad nevadí, že přidám i svůj zážitek.

Jednoho sobotního dne jsme se vypravili na výlet do Panenského Týnce. Hodně jsem o tom místě četla a hodně známých ho navštívilo.

Nedostavěný chrám je bezesporu jedno z nejvíce navštěvovaných míst, kde se nachází pozitivní energie. Na počest Anežky (dcera českého krále Přemysla Otakara I. a princezny Konstancie Uherské) ho nechal stavět Habart ze Žerotína za to, že vyléčila jeho ženu z neplodnosti. Anežka byla pohřbena v kapli Panny Marie v klášterním kostele sv. Františka. Později byly její ostatky vyzdviženy a přeneseny na neznámé místo. Mnoho lidí se domnívá, že právě ostatky Anežky stojí za blahodárnou a léčivou energií chrámu. K prozkoumání kněžiště by byla zapotřebí 4m hluboký výkop uprostřed kněžiště chrámu a to by mohlo narušit tuto energii.  Kdyby byl chrám dokončen, byla by to impozantní stavba.  

Byla jsem tedy zvědavá, co já a energie. Nejsem totiž, na rozdíl od Romana, moc vnímavá. Jeho schopnost jsem měla možnost vidět v Jindřichově Hradci při prohlídce kostela sv. Jana Křtitele, kde mají sloup, který také vyzařuje pozitivní energii. Tehdy Roman měl ruce horké a celé červené, až se průvodkyně divila.

Vstoupili jsme tedy do nedokončeného chrámu a já jsem tak zvědavě pokukovala okolo, když mě najednou začalo lehce brnět tělo. Tak nějak vevnitř. Koukla jsem po Romanovi a špitla „cítíš to taky?“ „Už dávno“, zněla odpověď.  Abych si to teda ověřila, přemístili jsme se na jiné místo, a nic. Tak jsme se vrátili zpět a opět to brnělo. Musím říct, že mě to trošku vyvedlo z míry. Takový pocit jsem neznala. Toto místo jsem opouštěla s hlavou plnou myšlenek, jak to je možné, a s velkou pokorou.

Jinak městys Panenský Týnec na mě moc dojem neudělal, málokterý dům je opravený, většina obydlí chátrá. Kolem se staví nová silnice, a nadjezdy jsou v těsné blízkosti místního hřbitova, takže to místu taky moc krásy a klidu nepřidá. Po návratu na parkoviště jsme hupli rovnou do reality. Asi místní řezník tam totiž prodával svoje výrobky. To, že jsme utratili vše, co jsme měli v peněžence a po kapsách (platím většinou kartou) je jasné. Řeknu vám, takové uzené, klobásku a buřty (asi to je nespisovné, ale byly to buřty: voňavé, baculaté a masité) jsme dlouho nejedli. Tak teď nevím, až se příště rozhodneme do Panenského Týnce zajet, co si více přivezeme. Zážitky, či mlsky, kdo ví………………

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Nikdy jsem tam nebyla. Je ještě spousta krásných míst, která stojí za návštěvu. Děkuji Helenko.
Alena Vávrová
O tomto místě vím již dlouho, moc mne zajímá, ale bohužel ve výčtu mnou navštívených míst stále chybí.
Alena Švancarová
Na tomto místě se konají i svatby.Známá tam s manželem jezdila hodně často právě nabíjet se energií.Bydlíme nedaleko.Loni,na přání vnučky,jsme tam pořizovali fotky, celá rozvětvená rodina.
Alena Velková
Je to pravda, Panenský Týnec stojí za vidění, tedy myslím chrám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.