Cesty 1
Úvodní foto: autorka

Cesty 1

4. 5. 2021

Cesty mám ráda celý život. Protože někam vedou. Ráda po nich chodím, ráda je fotografuji, ráda se na jejich fotografie dívám. V pokoji mám na zdi fotografii z kalendáře. Je na ní alej holých stromů, šedivá silnice, polojasné nebe. Vzpomínám si, že mě zpočátku až magicky přitahovala. Líbí se mi i po čtyřiceti letech. Martina, která o mé náklonnosti k cestám ví, mi dala k Vánocům krásný kalendář na rok 2016 – s fotkami cest, které sama vyfotila. Samozřejmě ho mám schovaný.

Nechci se zde nad cestami příliš zamýšlet. Moc hezký článek o nich napsala Hana Nováková.

Cesty jsem vyhledala  mezi svými fotografiemi. Cesty různé. Široké, úzké, pěšinky, silnice. Rovné i klikaté, strmě stoupající i příkře klesající, cesty na rovině. Cesty, po nichž jsem chodila v Čechách. Na místech, která mám ráda. V Praze, na Příbramsku, na Vysočině, na Kolínsku, na Litoměřicku i jinde. Protože fotografií je hodně, rozdělila jsem je podle ročních období.

Nyní vám nabízím své cesty jarní.

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Potůčková
Věrko moc hezký článek o cestách. Přiznám se, že co cest se týče, mám raději ty polní, hezky vyšlapané. Většinou ty nás dovedou ke krásné přírodě, kde pak čerpám energii. A zbývá pochválit i fotografie u článku.
Jan Zelenka
Věrko, opět jeden z tvých krásných článků. Text i foto se pěkně doplňují. Škoda, že se nedá vyfotit cesta životem. Ovšem, z podobných článků se dá odvodit. Moc hezké.
Elena Valeriánová
Věrko, je mnoho cest a jen některé dovedou člověka k cíli. Chodníčky, pěšiny, úvozové cesty jsou takové tepny v krajině. Na těch se může člověk zasnít a tiše vnímat krajinu. Takové mám nejraději. Po těchto cestách kráčí člověk s otevřenou myslí i srdcem. Ty cesty asfaltové zase nás dovedou k cíli dřív. Díky za vyznání i za fotky.
Martina Růžičková
Věro, krásné jarní cesty jsi nám tu připravila. Zelenající se Stromovka je kouzelná.
Jana Šenbergerová
Dobrý nápad, vrátit se ke svým cestám a vzbudit tak zájem ostatních, aby se zamysleli nad těmi svými.
Naděžda Špásová
Věrko, moc hezky jsi to napsala. Cesty taky ráda fotím, tvoje fotky jsou moc pěkné, nejvíc se mi líbí titulka, není to Stromovka?
Jana Vargová
Paní Ježková, díky za článek i fota o konkrétní věci. Nenápadně nás nabádáte, ať světem chodíme s očima dokořán.
Daniela Řeřichová
Věro, děkuji za hezký článek a fotografie. Ano, každá cesta má svůj cíl.
Dana Puchalská
Moc hezký článek a já Ti za něj děkuju. Mám pár cest, které se mi líbí a po kterých se opravdu ráda projdu,když na ně mám čas. Nejen doma v Praze. Už se těším na léto,budu se víc courat po naší hezké zemi.
Vladislava Dejmková
Také se ráda vracím ke svým oblíbeným cestám a cestičkám. Je to součást našeho života, kterou si ve chvíli zvolnění silněji uvědomujeme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%