Jsou kočky léčitelky?
FOTO: Pixabay

Jsou kočky léčitelky?

5. 5. 2021

Kočka je tvor tajemný, opředený mnoha mýty. Kočky byly mnohokrát v historii a v různých civilizacích i uctívány jako božstvo. Já se domnívám, že důvodem je schopnost vnímat velmi citlivě energie. Mám na mysli především základní energii, známou jako či, tchi, reiki, vesmírná energie a nebo i jinak.

Je to všudypřítomná energie specifických vibrací, která je podmínkou životaschopnosti každé živé buňky. Člověk má schopnost vnímat tuto energii velmi omezenou, a zřejmě ji neustále ztrácí. Pravděpodobně dříve byl v tomto ohledu mnohem citlivější. Který živočich je na tuto energii nejvnímavější, nevím, ale kdyby se prokázalo, že je to kočka, nedivil bych se tomu.

Kočka energie vyhledává

A tady je i důvod, proč, když máme někde nemocné místo, můžeme očekávat, že se k němu přijde přitisknout. Když v našem těle dochází k procesu hojení, je zde zvýšená potřeba této energie. Náš organismus ji sem začne stahovat nejen z jiných částí těla, ale i z okolí. Tím dochází k její koncentraci. To je něco, co děláme podvědomě. To dělají i lidé, kteří existenci této energie popírají. Každý, když ho něco bolí, na toto místo přiloží dlaň. Podvědomě cítí, že mu to pomáhá, ale mnohdy toto počínání nedokáže vysvětlit. Přitom důvod je prostý. Uzavírá se tím určitý energetický obvod a proudění energie postiženým místem je intenzivnější.

A kočka koncentraci energie nějak pozná. Možná ji i vidí, ale podle mých zkušeností ji vnímá určitě i jinak.

Může tedy kočka léčit?

Nesetkal jsem se s ničím, co by tuto teorii nějakým způsobem potvrzovalo. Ale podle zkušeností, které z působení energií mám, to lze předpokládat. Ve starých textech jsem se setkával s termínem: „léčení stínem“. Podařilo se mi zjistit, že je to obrazné označení pro situaci, kdy pouhá přítomnost v blízkosti osoby, vyzařující silnou a vyrovnanou pozitivní energii, je léčivé. Kočka určitě takovou energii má. Zajímavostí je, že má opačnou polarizaci.

Také si povšimněte, že si k vám v naprosté většině lehne tak, že je hlavou k vašim nohám. Možná ale, že právě opačná polarizace zvyšuje léčivost. Já sám ji vnímám jako velmi pozitivní. Proto si nemyslím, že by přítomnost kočky mohla ublížit.

domácí mazlíčci kočka
Hodnocení:
(4.9 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Kočky mám ráda, i když žádnou nemám.
Marie Seitlová
To, že kočky léčí je již dávno dokázáno. Ale i psy a jiní naši miláčci. Vše jsem si vyzkoušela ve stacionáři u postižených dětí, kde jsem pracovala. Ale i vloni když jsem měla úraz, tak kocouři syna mi chodili olizovat nohu, lehali si k ní a i mě bylo fajn. Totéž dělala i fenka Mejka.
Soňa Prachfeldová
Můj osmiletý kocour Miky má rád jen pár nejbližších lidí. Je to nalezenec a nechalo to na něm stopy. Moc rád se se mnou mazlí a to tak, že mi pořád dává čumáček až na obličej, až ho musím odstrkovat. Syn má kocourka a kočku také kastrované, ale s nimi se Mikeš vůbec nekamarádí. A pokud jím jogurt vždy mu musím trochu nechat. A na zahradě mě věrně doprovází , asi kontroluje.
Václav Soukup
U koček se mně líbí jejich hrdost. Nikomu se nevnucují a přijdou se pomazlit, jen když mají tu správnou náladu. Loni jsem měl na chalupě krásný zážitek s velkým černým kocourem od sousedů. Seděl jsem u potoka a on přišel a sedl si vedle mně. Dlouho jsme jen tak seděli a já z jeho zelených očí " četl " : " Neboj se pekla Václave, není to tam tak zlý, jak se povídá ".
Zuzana Pivcová
Když vidím na fotce tu černou okatou kočku (nebo kocourka), je mi hodně smutno. Nemůžu zapomenout na Čertíka.
ivana kosťunová
Jsem také kočkomil
Jana Šenbergerová
Musím se přiznat, že kočky určitě mají kladnější vztah ke mně, než jsem mívala já k nim. Asi si mě vychovaly a mou proměnu často odměňují tím, že ač se i ke svým majitelům chovají spíš odměřeně, přede mnou si lehnou na záda, nechají se hladit a slastně předou. Asi jsem kdysi bývala kočka. Zatímco já to zapomněla, ony si to pamatují. :-) O energetickém poli v nás i kolem nás nepochybuji, protože ho občas vnímám přes štítnou žlázu. A místní bolest jsem si mírnila dlaní od dětství, i když jsem o nějaké energii nevěděla vůbec nic.
Lenka Kočandrlová
Kočky jsou mnohem lepší,než psi. Jsou čistotnější, nesmrdí,obejdou se klidně i bez nás,mají vždy plán,co budou dělat.Máme dvě,ale chodí k nám dalších až 8 z okolí.Některé nejsou ničí,tak u nás mají vždy sušárnu,mléko a nějakou tu kapsičku,a hlavně jistotu,že se jim neublíží. Tak se tu malebně povalují,neplechu do záhonů dělá kupodivu jen sousedův kocour,naše chodí někam jinam. V noci jsou naše kočky doma. To,že se kočka uvelebí na klíně a strká nám pod nos zadek,mě otravuje ,ale už se naučila i dávat si hlavičku ke mně na břicho.Manžela jedna kočka léčí dupáním na břiše....Nechtěla jsem mít žádná zvířata,a takhle to dopadlo.
Margita Melegova
Polozim ruku na kozisek a citim uvolneni, pohodu.
Věra Ježková
Duši léčí určitě. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.