FOTO: Ingimage
Rakovina prostaty v Česku neustupuje. Urologové volají po plošném screeningu, pětina mužů přijde k lékaři pozdě
5. 5. 2021
Počty lidí s rakovinou prostaty v Česku neklesají, naopak mírně rostou. Každoročně si verdikt karcinomu prostaty vyslechne přibližně osm tisíc mužů, 20 procent z nich přichází s pokročilou formou onemocnění.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jana Šenbergerová
7.5.2021 10:33
I když jsem nikdy nebyla nositelkou prostaty, mohu potvrdit, že čím dřív se začnou problémy s ní řešit, tím větší je naděje na další plnohodnotný život. Je to stále ožehavé téma, o kterém málokdo mluví, přesto včasný zásah by mohl zachránit hodně lidských životů.
Zuzana Pivcová
5.5.2021 13:47
Liborku, Tvůj případ známe a věříme, že ses z toho dostal, tedy alespoň z nejhoršího. Libor a Tomáš jsou skvělí!!
Libor Farský
5.5.2021 13:42
Ne všude jsou svědomití urologové. Já mám velmi špatné zkušenosti s nemocnicí v ČB. Až po letech potíží mi rakovinu prostaty zjistili .... Ten test PSA, spočívající jen v rozboru krevního vzorků v laboratoři, je pro mnohé z tamních lékařů prý finančně zatěžující a obvodní praktická lékařka se spoléhala na urologii. Naštěstí můj syn objevil až v Praze specializované Proton centrum, kde mě pak po 5 týdnů ozařovali a dodnes není jisté jestli již nebylo pozdě, já na operaci s narkózou nemohu. Kdyby někdo z čtenářů i60 potřeboval více informací, napište mi na exin.farsky@seznam.cz. Také mi o tom i zde již vyšel článek „Musíme si pomáhat aneb Jak jsem bojoval s rakovinou“.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA