Něco o módě, o ženách, o závisti a o nevděku
Ilustrační foto: pixabay.com

Něco o módě, o ženách, o závisti a o nevděku

10. 5. 2021

Moje krásná žena, která vypadala po dvou dětech ještě krásnější, než když jsem ji poznal, se sama naučila šít, a tak se oblékala podle poslední módy.

V té době dělala provozní v jídelně na statku v jedné vesnici a já jsem přímo vyžadoval, aby tam chodila vyfintěná, tak jako jsem ji znal z Prahy. Byla hrozně svědomitá, a tak se slitovala i nad jednou mladou pomocnou sílou v kuchyni, že nemá výuční list, a tak jí v Praze, kde znala k tomu povolané a ochotné lidi, vyřídila, že si (jako) udělala někde dodatečné nějaké zkoušky a že ona jí dá potvrzení z té praktické části a že jí tím pádem bude moci dát asi o 300 Kčs vyšší plat, jako by se normálně vyučila. Když jí to všechno vyběhala a měla v ruce pro ni to potvrzení, tak ale onemocněla pořádnou chřipkou, že sotva lezla. Ale protože byla tak hodná a svědomitá, tak i v tom stavu si řekla, že do práce musí alespoň na chviličku jít a vyřídit došlé faktury a že vezme s sebou to potvrzení pro tu paní, že z toho bude mít určitě velkou radost.

To já ale všechno nevěděl, já přijel teprve k večeru z Prahy a našel jsem ji doma plačící u stolu, myslel jsem, že někdo umřel. Pak mi to všechno, co jsem výše napsal, vyprávěla a pokračovala: „Tak jsem tam sotva dolezla, málem jsem upadla už při vystupování z autobusu, měla jsem ráno vysokou horečku, že se mi fakt podlamovala kolena. Rychle jsem nechala proplatit ty faktury a pak jsem to té paní slavnostně předala. Ona poděkovala a já se rychle rozloučila a pospíchala na autobus, ale pak jsem zjistila, že jsem si tam nechala kabelku, tak jsem zase rychle pospíchala zpátky, a protože jsem byla hrozně unavená, tak jsem si v té místnosti – v té chodbičce mezi dveřmi na chvilku sedla a zaslechla na sebe tolik sprosťáren, kde to ty ženy uzavřely mým kabátem a tou mou pletenou čepičkou. A ta, které jsem vyběhala ty papíry, aby mohla mít větší plat, tak ta přímo řekla, že v ní – v té čepičce, jak jsi říkal, že v ní mám tak pěknou hlavičku – tak, že v ní prý opravdu vypadám jako debil.“ Když mi to vyprávěla, tak se u toho zase tak rozbrečela, že si taková situace přímo říkala o pořádné pomilování, horečka – nehorečka, a tak jsme dali děti na dvě hodinky k sousedce a tu chřipku společně s nevděkem jsme z těla vyhnali pořádným pomilováním.

Nakonec se manželka stala ředitelkou jedné velké firmy ve stravování, ale v tom, že se snaží dále pomáhat lidem, tak v tom se vůbec nezměnila. A co z toho vyplývá? Že každá žena má nosit to, aby se v tom líbila mužům, tedy hlavně tomu svému, v čem se cítí dobře, že na věku až tak moc u módy nezáleží, a kolik té kritiky od ostatních žen unese a když ji neunese, tak pak už je to jen na tom, kdo ji má rád, aby jí vrátil sebevědomí, a to v každém věku. :)

 

Můj příběh
Autor: Martin Vrba
Hodnocení:
(5.2 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Caklová
Já když někdy nevím, co na hlavu, vezmu si pánskou čepici s kšiltem a vypadám v ní jako chlap :-)
Jitka Caklová
Pane Vrbo, vzhledem k Vašim osmi příspěvkům u mého článku Z Vesmíru přicházejí znamení, si dovoluji k mému příspěvku, u Vašeho článku, přidat ještě jeden. Pokud tento příběh, který popisujete, je podle skutečnosti, tak jste ze svoji krásné, svědomité, podle poslední módy oblékané ženy udělal totálně nesebevědomou "trubku". A pokud je to příběh smyšlený, jak v jednom z příspěvků píšete, aby "byla tady hlavně sranda", tak z mého čistě ženského pohledu, se Vám povedlo udělat "trubku" ze sebe. Ale nemám nic proti, jak už jsem v minulosti několikrát napsala, každý jsme nějaký.
Věra Ježková
Mezi tím, v čem se cítím dobře, a tím, v čem se líbím "tomu svému", může být rozdíl. V tom případě bych dala přednost svému dobrému pocitu. Ale "ten můj" si nestěžuje.
Věra Ježková
Mezi tím, v čem se cítím dobře, a tím, v čem se líbím "tomu svému", může být rozdíl. V tom případě bych dala přednost svému dobrému pocitu. Ale "ten můj" si nestěžuje.
Jitka Caklová
Díky nízkému sebevědomí jsem s kritikou také měla v minulosti problém. Dnes jsem na tom dobře. Mám se ráda a když o něčem vím, že mi to sluší a cítím se v tom dobře, tak je mi úplně jedno, co si o mně kdo myslí a kritika v tomto smyslu mi nevadí. Stejně každý kdo mě soudí, tak mě soudí podle sebe a je to jeho věc, ne moje. Problém ale mám s přijímáním chvály. V minulosti se mi ji mnoho nedostávalo a protože se znám, jsem vždy v rozpacích a raději ji neberu vážně. Znáte to, do očí vám řeknou, jak vám to sluší, jak jste pěkná, šikovná atd., div z vás neudělají Boha a za dveřmi jste, tak akorát, "škatule od bot" :-) Sebevědomé ženě mohou být drbny za dveřmi úplně ukradené. A co se týká nevděku? Je naivní čekat vděk za něco, o co jsem nebyla požádána. "Z vlastní iniciativy nevyžádaná pomoc = špatná pomoc." O tom také něco vím :-)
Zuzana Pivcová
Taky jsem si o sobě něco náhodně vyslechla, ale to už je přes půl století. Tehdy mi to bylo moc líto, protože to ještě snížilo mé i tak nízké sebevědomí. No, dnes bych se tím vůbec nezabývala, protože vizáž je mi srdečně jedno.
ivana kosťunová
Vždy když mě někdo velmi chválil, jak mi to oblečení, co mám na sobě sluší, jsem byla ostražitá na pro jistotu jsem si ho nechala posoudit ještě od kamarádky, které věřím. Dost často se jejich hodnocení rozcházela. Co se týká toho nevděku - na to existuje přísloví "čiň čertu dobře, peklem se ti odmění" .

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...