Výzva

Výzva

9. 5. 2021

Motto:  „Čím hůř se žena cítí, tím lépe by měla vypadat. Má-li totiž na sobě skvělý outfit, je jen otázkou času, kdy přestane mít  špatnou náladu.“

                                                                                                                                                                       Coco Chanel

Skvělých outfitů a celkově oblečení mám plnou skříň. Vůbec do ní ale nechodím. Jen občas, když se cítím „opuštěná“ a jdou na mě chmury, ji otevřu a potěším se pohledem. S povzdechem: „Holka, nežer, ať ti to za rok ještě bude,“ skříň zavírám. Kam bych to teď nosila, že? Už rok si venku vystačím se sportovním oblečením a na doma s legínami, tričkem, mikinou a županem. Krajkové prádlo, sukně a boty na podpatku jsem na sobě neměla, ani nepamatuji. O kabelce už vůbec nemluvím. Všude nosím jenom batoh. Takže letos nemůžu ani probrat šatník, jako to dělávám vždycky na jaře. Neodvažuji se. Kdybych vytřídila dlouho nenošené šatstvo, mohla bych vyhodit i skříň. Na karanténu jsem ale vybavená dobře. Naštěstí jsem si totiž před Vánoci, když se na chvíli otevřely obchody, prozíravě dokoupila několik sportovních podprsenek, legíny, džíny a zimní turistické boty. Nespornou výhodou ale je, že jsem celkově za poslední rok na oblečení hodně ušetřila. Jednu věc jsem přeci jen nedomyslela. Do zásoby jsem nenakoupila spodní kalhotky. Nevadí, koupím je na internetu. Žádné kraječky. Žádná tanga nebo brazilky. V tom se doma celé dny být nedá. Chci bavlněné a mohou být i s příměsí lycry. Hlavně pohodlné a aby nestály majlant. Projíždím všechny osvědčené e-shopy. Bezvýsledně. Kvalita za rozumnou cenu vyprodána. Zdá se, že stejné potřeby má většina žen. Můžu sehnat jen dva kusy za pět set. Copak kradu? Zas o tolik mi ten důchod nezvedli. Nevzdávám to, ale beru to jako výzvu a stále hledám. Po několika dnech bingo! V mé velikosti čtyři kusy bílé za sto devadesát devět a pět kusů barevných za dvě stě devadesát devět. Nekup to. Ještě, že jsem se neunáhlila. Za stejnou cenu budu mít místo dvou kusů kusů devět! A jako bonus: dodání do tří dnů do Zásilkovny kousek od mého domu. To fakt nemá chybu. Budu si je moct vzít do lázní, kam za týden odjíždím, a na masážích nebudu dělat ostudu s nějakým vytahaným a zapraným prádlem. Já se tam tak těším. Vezmu si s sebou to nové prádlo a konečně vyvětrám sukně i lodičky. Balíček jsem nesla domů hrdě a po cestě jsem se stačila pochlubit kamarádce, která tiše záviděla, protože takové štěstí jako já zatím neměla.

Se zatajeným dechem jsem zásilku vybalila. Konečně mi zase něco spraví náladu. Nevím tedy, kde soudruzi z M&S udělali chybu, ale obsah balíčku předčil moje očekávání o pohodlnosti prádla. A zcela jistě zahnal špatnou náladu...

No musím přiznat, že jsem si je s sebou do lázní nevzala. Neměla jsem to srdce vyděsit maséry k smrti a pod sukni by se mi stejně nevešly. Ale určitě je unosím, jen nikdo nesmí být doma.

Nicméně e-shopy nevzdávám. Mám před sebou totiž další výzvu. Potřebuju si koupit dvoudílné plavky.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.8 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Dobré, sehnat kvalitní, cenově obstojné spodní prádlo, je trochu potíž. Ale zase trochu srandy i s tím, co přijde, stojí za to.
Margita Melegova
Velka uleva, konecne si koupim spodarky na miru.
Libuše Křapová
Aleno, jsi dobrá :-) Já to na podzim nestihla a přes eshop si netrofám. Tak jsem moc vděčná, že se od pondělí otvírá, jinak bych už musela chodit na ostro :-)
Naděžda Špásová
Aleno, musela jsem se smát. Já měla kliku, řešila jsem stejný problém. Zašla jsem si k Vietnamcům, před uzavřením jsem si u nich nakoupila kalhotky a byla jsem spokojená. Po uzavření Vietnamec jako Vietnamec, řekla jsem si a zašla do jiného obchodu. Měli u spodního prádla pásku, ale po zeptání mi nákup umožnili. U nich si kupuji XXL, k mému údivu, když jsem si je doma vyzkoušela, byly tak na ženu o 30 kg lehčí. Našla se, byla to moje dcera. Vyplývá z toho poučení, že není Vietnamec, jako Vietnamec.
Dana Puchalská
Já jsem se u článku dost pobavila....fakt. Jo jsou to nervy, zakoupit si nové spodní prádlo. Je to sázka do "lutrie" jak říkala moje babička,a měla pravdu...
Vladislava Dejmková
Objednávala jsem dvakrát kalhotky. Jednou přišly trochu větší, ale krásná kvalita. Podruhé dobrý rozměr, ale hadřík, kterému nedávám dlouhý život. Ale povedly se mi ponožky, ty jsem koupila na podzim. Celkem 18 párů. S mužem jsme se nosili po celou zimu vlastně až doteď.
Jana Šenbergerová
Obojí jsem riskla přes internet, ale trochu jsem se podcenila. Ještě pořád doufám, že do toho zhubnu. :-)
Jindra Hubačová
Omlouvám se za nesprávné hodnocení. Kvalitní prádlo 100 % bavlna /kalhotky/ nakupuji v Astratexu.
ivana kosťunová
Kalhotky jsou nuda. Přála bych vám mé zážitky s nákupem podprsenky- přes internet, samozřejmě. Ale mám pro vás malou radu- dvoudílné plavky už nefrčí. Dnes jsou "in" trikiny. (kalhotky, podprsenka, rouška) Tak hodně štěstí ve výběru
Zuzana Pivcová
Pobavila jsem se. Výjimečně jsem si přes e-shop objednala nějaké tričko, ale na prádlo bych si netroufla.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.