Eliška
Foto: Hana Rypáčková

Eliška

10. 2. 2022

Celý rok jsem žila sama bez psa. Začala jsem se zajímat o útulky a dočasné péče. Chtěla jsem poskytnout domov nějakému chlupáči. Zavíraly se množírny a na Facebooku bylo nabízeno mnoho týraných a zanedbaných psů. Jasně, že jsem se zaměřila na pudlíky.

První byl po zemřelé paní z Liberce. Moje rodina byla trochu zaskočena, že si raději neužívám volnosti, a taky měla obavy, že budu mít se starým a nemocným psem starosti. U dočasky se za mne přimlouvala kamarádka Eva. Zviklala mne vzdálenost i námitky dětí. Obrátila jsem se na nejbližší dočasku u Písku. Mohla bych se snáze s pejskem seznámit. Adámek, nechtěný tuláček, pochroumané pudlinky z množírny a další a další mnou žádaní chudáčci byli k mání jen do domečku se zahrádkou, ne do paneláku, a nejraději k druhému pejskovi. Asi i můj věk byl překážkou.

To se opakovalo 24 krát! Až v květnu na mé narozeniny mi poslali z Psího štěstí za Prahou fotku rezaté feničky. A chtěli fotky našich už nežijících pudlíků. Poslala jsem obrázky hýčkaných psů Filipa a Vendy - všude s námi, na horách v lázních, u vánočního stolu... A to zabralo. Za tři dny jsem si už domů vezla Elišku. Děti slíbily, kdyby něco... Líbila se všem. Čerstvě kastrovaná 5-7 let stará mamina, s deseti vytrhanými zuby, která jen v kleci rodila roztomilá štěňátka. Ani jméno neměla. Říkám jí Eliška, Lištička, Bezzubka a Upírka.

Nejprve to byl ustrašený bojínek. Nic neznala. Ale brzy pochopila, že fuj se dělá venku a mističku s jídlem jí nikdo nevezme. Učila se chodit na vodítku s dvojím jištěním, protože bojínek je útěkář. Lekne se a uteče. Něco bouchne, přikrčí se k zemi. Učila se rychle, do výtahu, po schodech, seznamovala se s lidmi a pejsky. Hodně se naučila od kamarádky psa. Jak se napít z potůčku,víčka lahve, jak hledat  pamlsek v čmuchacím koberečku, běhat radostná kolečka a chytat míček. Velmi ke mně přilnula a hlídá si mě, chodí spolehlivě na volno a na přivolání přiběhne. Teta z dočasky by ji nepoznala. Je sebevědomá, už si nenechá nic líbit a na otravy zavrčí i zaštěká. Prostě žije jako ostatní pejskové, kteří jsou v rodině od štěněte. 

domácí mazlíčci můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 41 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Hrůšová
Toto je jeden z nejkrásnějších příspěvků, které jsem tu četla. Postarat se o bezmocné a nemocné zvíře dokáží jen ti nejlepší, nejstatečnější a s nejvyšším morálním kreditem. Hluboce se před Vámi skláním, fandím Vám, přeji Vám i Elišce mnoho krásných společně strávených chvil a samozřejmě zdraví. Obohatila jste život psí i lidský. Sama chovám v bytě kočičku Berettku, ale ta je z chovu, a zatím celkem zdravá. Přála bych si mít takové lidské kvality jako Vy. Ještě jednou hodně štěstí, zdraví a radosti Elišce i Vám.
Zdenka Jírová
Fotky vaší Elišky jsou nádherné, moc jí to sluší.
Zdenka Jírová
Je krásné, že jste se nenechala odradit a vaše přání se nakonec splnilo. Já zase chovám už poněkolikáté takové kočičky. Z útulku nebo od teď poslední mám krásnou kočku , která byla nechtěným dárkem. Bez zvířátka bych nemohla žít, mám je celý život. Zejména nyní, kdy jsem už sama v důchodu, jsem ráda za svou kočičí společnost.
Soňa Prachfeldová
Krásné vzájemné obohacení zivota lidského i psího. Přeji ti Hanko abys s Eliškou strávila dlohatanskou šťastnou životní etapu. Máme také kastrovanou fenecku z útulku Sašu, takový mišmaš ,myslela jsem, že neumí ani štěkat, ale jak rozvázala a je to náramně radostný pejsek, nesmírně vděčný a poslušný.
Hana Rypáčková
Díky. No, Elišce jsem to pošeptala do ouška, je to havanský psík, ale to se neví, jestli kříženáček. Aby nezpychla, že je teď tak známá...
Jarmila Komberec Jakubcová
Elišce to moc sluší. Máme na domečku podobného pejska /fenečku Sofinku/ a snacha říká, že je to boloňáček.
Eva Mužíková
Hani, jsem moc ráda, že jsi tento článek napsala. Jelikož jsem od začátku s Tebou prožívala každé pro a proti, které nakonec rozhodlo pro adopci Elišky, sleduji i nadále vaše cesty. Raduji se z každého Eliščina pokroku a z toho, že se i Tvůj život opět obohatil o spoustu radosti který prožíváš s tímto tvorečkem. Smekám před Tebou a opravdu to nejsou jen planá slova. Kéž by bylo takových lidí jako jsi Ty více.
Margita Melegova
Na te fotce se Eliska ohlizi stylem slapej nebo utecu, uzivejte si spolecne chvile k radosti obou.
Marie Seitlová
Elišku potkalo velké štěstí v podobě Hanky, je vám spolu krásně a jste správná dvojka. Jsem ráda, že jsem Elišku poznala.
Alena Tollarová
Eliška je bezva a Ty taky, patříte zkrátka k sobě :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.