Na jménech nezáleží – jsme jedné krve – ty i já! (na 50 slov)
Ilustrační foto: pixabay.com

Na jménech nezáleží – jsme jedné krve – ty i já! (na 50 slov)

29. 5. 2021

30 mi bylo, v mé moči v nemocnici už týden krev. To děd do mého džbánu močil a na obranu řek, že já vysoký rek, mám džbán dole a on – malý, ale akademik věd si sám určí, kam se vymočí, co po jménech je komu. Já kvůli němu nemoh domů.

Můj příběh
Autor: Martin Vrba
Hodnocení:
(4.6 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martin Vrba
Paní Evo Mužíková – jasně při větší dávce inzulinu, než je ta správně vypočítaná dojde k tak zvané hypoglykemii a člověk odpadne – omdlí a mohl by umřít. Záchranou je pro něj podání, když začne pociťovat slabost, několik kostek cukru do pusy. Jé – tak to se máte, že o cukrovce nic nevíte, ale doufám, že na preventivní prohlídky chodíte? Ona je cukrovka totiž pěkná mrcha, vy o ní nechcete ani nic vědět, vůbec si jí nevšímáte a pak vás u doktora píchnou ráno do prstu – a náhle zjistíte, že je vaší „nechtěnou škodící družkou“ vašemu tělu třeba už mnoho let – že máte nalačno glykemii třeba 13,5 mmol/l (a má být asi do 6 mmol/l)
Martin Vrba
Paní Handlová: Ten pán (85) byl poprvé v životě v nemocnici a nechápal, že se nejedná jen o nočníky polepené velkou náplastí se jmény. Nevěděl, že se z toho dělají nějaké rozbory. Velice brzy se můj smutek, že jsem nemocný, proměnil v radost, že to se mnou není tak špatné. Na toho pána jsem se vůbec nezlobil, jemu přece zůstala ta nemoc a pro něj jsem nemohl nic udělat, jen mu koupit taky žloutkové věnečky a noviny, když jsem si je šel koupit pro sebe. Ale máte pravdu, že až dnes jsem to sepsal jen na 50 slov. (Za to může moje žena, protože často říká: „Seš moc rozvláčnej!“)
Jaroslava Handlová
Smutný příběh, jehož důsledky se jistě vytrácely z hlavy jen velmi pomalu. Teprve s odstupem času mohl s určitostí vzniknout tak vtipně sepsaný a stlačený do 50 slov.
Eva Mužíková
O cukrovce toho skoro nic nevím, ale to jste měl asi hodně velké štěstí, větší dávka by byl asi průšvih.
Soňa Prachfeldová
Kdo by tam chtěl.
Jitka Caklová
Kde jsou ty časy, když nás bylo v nemocničním pokoji s jedním umyvadlem 11. Z jednoho kohoutku tekla horká, z druhého studená a společná sprcha i WC , pro celé patro, na chodbě.
Oldřich Čepelka
Tak tohle bylo nějak nad mou kvalifikaci :-)
Ilona Erika Kolář
Nikdy nechci do nemocnice.
ivana kosťunová
Tak to bylo vtipný :))
Zuzana Pivcová
Pokud jsem v posledních letech navštívila někoho v nemocnici, zdálo se mi, že pokoje se samostatným sociálním zařízením už mají dobrou úroveň. Co se týče záměn u pacientů, tak mě úplně děsilo, když jsem několikrát četla o odoperování nesprávné části párového orgánu, nejvíc asi ledvin. No, a šílená byla záměna novorozených dvou holčiček.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.