Vzhůru do stovky, letos i s kamínky!
Pojďte také na výlet do Prokopského údolí. FOTO: Jan Raška

Vzhůru do stovky, letos i s kamínky!

14. 5. 2021

Tři, pět, deset či více kilometrů. Ideální dávka chůze záleží na vás, ale pro všechny je tu projekt Do stovky, kam můžete zapisovat své procházky, výlety či turistické pochody. Letos vás čeká řada novinek - od sbírání kamínků se značkou i60 až po skvělé ceny. A také společný výlet na konci května.

Protiepidemická opatření se uvolňují, zase se můžeme scházet ve větším počtu a dát si na zahráce pivko či kávu. Tak toho využijme a pojďme na společný výlet v rámci našeho projektu Do stovky!

Co čeká stovkaře letos?

Ačkoliv je možné zapisovat výlety do tabulky projektu Do stovky už od začátku letošního roku, ta pravá "stovkařská" sezóna teprve začíná. Nejenže se po dlouhé zimě oteplilo, ale hlavně je možné vyrazit v počtu větším než dva. A o to jde. Cílem projektu Do stovky je totiž jednak motivovat k nejzdravějšímu pohybu - chůzi, a také podpořit vzájemné poznávání a setkávání lidí.

Je jasné, že mnozí z vás chodí i bez nějakého "projektu", že si nepotřebují psát kilometry do tabulky. Ale, když jsme ta "rodina Íčkařů", pojďme společně do toho. Schválně si můžeme tipnout, kolik nás na konci sezóny bude a kolik dohromady našlapeme kilometrů...

A aby to letos bylo zajímavější, připravili jsme dárky pro ty nejaktivnější stovkaře.

Chytrý náramek, který kromě času či počtu kroků umí měřit i tep či hladinu kyslíku v krvi, získá ten, kdo:

- do projektu Do stovky připojí nejvíce článků o svých výletech
- do konce sezóny (31.prosince 2021) přiláká na svůj výlet nejvíce lidí (tedy zorganizuje výlet, na který dorazí největší počet účastníků)
- na svých výletech rozmístí po trase nejvíce barevných kamínků s označením portálu i60.cz (fotky umístěných kamínků musí být vloženy u výletů v tabulce Do stovky)

Pro druhé a třetí v pořadí máme připravena klubová trička a knižní ceny a těm, kdo najdou kamínek se značkou portálu i60, pošleme odznak (placku) s logem portálu i60.

Informace o tom, kdo, kdy, kde uspořádá výlet pro ostatní Íčkaře budeme společně ukládat na chat, kde jsme založili novou rubriku Do stovky. Organizátor akce samozřejmě může detailněji o výletu informovat čtenáře prostřednictvím vlastního článku. Kdo bude mít zájem zanechat na svém výletě kamínek, může fotku s jeho přibližnou lokací umístit kromě tabulky projektu Do stovky také do rubriky FOTO DNE.

Společný výlet: Prokopské údolí

A protože nechceme, aby zůstalo jen u slov, přejdeme k činům. Jako první společný výlet nabízíme procházku po pražském Prokopském údolí, a to ve čtvrtek 27. května. Ze Smíchovského nádraží, kde bude sraz, pojedeme vláčkem do stanice Praha - Holyně. Odtud se vydáme po turistické stezce kolem Přírodní památky Opařilka, podél Dalejského potoka projdeme kolem Červeného lomu až se dostaneme do Přírodní rezervace Prokopské údolí. Zde se osvěžíme skvělým pivem v Pivovaru Prokopák (kde je možné si dát oběd) a pak budeme pokračovat Prokopským údolím, kde se zastavíme u pamětní desky Jaroslava Foglara, až k zastávce Praha - Hlubočepy. Vlakem či busem se svezeme na Smíchovské nádraží, kde náš výlet skončí.

Celá trasa měří pouhé čtyři kilometry, je nenáročná, kromě velmi krátkého úseku se jde po rovině, takže ji zvládne i méně zdatný turista. Kdo bude mít o výlet zájem, nahlásí svou účast na chatu Do stovky. Předběžne bychom vystartovali ze Smíchovského nádraží vlakem v 10.46 hodin.

Do stovky - co to vlastně je?

Pro ty, kdo tento projekt ještě neznají, je tu stručný popis. Na hlavní stránce portálu i60 v horní části pravého sloupce najdete nyní nový banner "Do stovky". Po otevření stránky kliknete vpravo nahoře na odkaz Moje výlety. Pokud jste přihlášeni (registrováni) na portále i60, otevře se vám formulář pro vložení údajů o vašem výletě. Ten si mohou jeho účastníci nejprve naplánovat, a to tak, že do políček START a CÍL výletu vepíší část adresy, automat jii sám vyhledá a následně se na mapce červeně vykreslí celá trasa. Tu můžete ještě upravit podle nabídky Druhu trasy. Pokud budete ukládat informace z výletu po návratu domů, můžete k informaci o startu a cíli přidat i vlastní komentář - např. jak se vám výlet líbil, co zajímavého je možné v průběhu výletu vidět, ale třeba také, kde se dobře najít či dát si dobré pivko nebo kávu. V ideálním případě můžete o absolvovaném výletu napsat vlastní příspěvek a ten jednoduše připojit v příslušném formuláři o daném výletu.

Podmínkou pro vstup do "Klubu stovkařů i60" jsou fotografie ze startu a cíle výletu, které slouží ke kontrole, že účastník trasu opravdu absolvoval. Naopak nepovinnou možností je přidávat z cesty výletu zajímavá místa (a to jak na mapě, tak formou fotografií). Po vyplnění se údaje o trase uloží do systému a po každém výletě se jednotlivým účastníkům načítají kilometry.

 

 

cestování Soutěž Do stovky Tip na výlet
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Věra Ježková
Výletu se bohužel nezúčastním. Jsem krátce po prvním očkování, na delší chození se ještě necítím. Přeji všem hezké zážitky. :-)
Eva Mužíková
Nezúčastním se, každou středu a čtvrtek mám akci....Tak hezký zážitek a ať vám to šlape.
Anna Potůčková
Zapojila bych se také, kdyby byla Praha blíže. Zatím na takové jednodenní akce nemůžu jezdit daleko za plné jízdné. A pak nemám ani ten chytrý mobil.....Všem kdo se zúčastní přeji to nejlepší počasí, zdravé klouby a dobrou náladu!
Naděžda Špásová
Akce Do stovky se neúčastním. Přeji všem účastníkům výletu do Prokopského údolí hezké počasí. Užijte si to. :-)
Antonín Nebuželský
Když já chodím pořád okolo našeho Chlumce. Kilometry sice nachodim, ale jen tady okolo. Pro pořádek, tak deset kiláků denně, a pořád dokola. Na kardiu jsem byl pochválen:-) Když to střízlivě spočítám je to cca 250km/měsíc.
Olga Štolbová
Hurááá, ano zúčastním se a už teď se móóóc těším. Věřím, že výletování propukne a budeme jezdit a chodit i na Moravě, Šumavě, v Krkonoších i Jeseníkách. Jednodenně, dvoudenně i vícedenně. ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Helenka Vambleki
Ať vám to všem vesele šlape, já už zvládám jen krátké procházky
Lenka Kočandrlová
Zajímalo by mne to,ale je to daleko. Podle počasí si vyjdeme s manželem někam tady u nás.
Hana Polednová
Úžasný nápad na první společný výlet. Tolik se všichni těšíme na společné setkání po tak dlouhé době a konečně jsme se dočkali. Honzo, díky. Pro moravské íčkařky je to z ruky, to mě mrzí, že se s nimi neuvidím a na ostatní se moc těším. Zvažuji, jestli to ujdu, snad ano. Svoji účast potvrzuji na chatu "Do stovky".
Jitka Caklová
Teď mi ale došlo, pokud nejsem v "Klubu stovkařů i60", mohu se tohoto výletu zúčastnit?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.