Krása dřeva
Úvodní foto: autorka

Krása dřeva

17. 5. 2021

Po dlouhé době mám pro vás fotografie z výstavy. Jmenovala se Tajemství dřeva a byla otevřena v Národním zemědělském muzeu v Praze. Kvůli covidu bohužel jen krátce. Představovala dílo výtvarníka a spisovatele Martina Patřičného, který je autorem i několika knih o dřevě. Na ČT2 provázel 26dílným pořadem Kus dřeva ze stromu. 20.10.2000 vyhlásil společně s Václavem Větvičkou a Hanou Hegerovou Den stromů, původně Den stromů a dřeva.

Na výstavu jsem se moc těšila. Dřevo mám od dětství velmi ráda – jeho vůni, rozmanité tvary i výrobky z něj. Zklamána jsem rozhodně nebyla. Obdivovala jsem hlavně překrásné obrazy. Také by se vám líbilo mít některý z nich doma?

 
Zdroje: https://www.nzm.cz/akce/vystava-tajemstvi-drevahttps://www.patricny.com

 

 

kultura výstavy
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Elena Valeriánová
Miluji dřevo, když ještě roste, miluji dřevo a tu krásu, co z něj vznikne rukou člověka. Vůně dřeva nemá chybu a to teplo, co dává a voní zase jinak. Ano, dřevo je víc než krásné. Věrko, děkuji za fotografie z výstavy.
Soňa Prachfeldová
Nádherné !
Helena Přibilová
Také se mi líbí výrobky ze dřeva. Velmi zruční jsou afričtí řezbáři. Mám několik dřevěných sošek, které jsem si přivezla z cest po afrických zemích.
Věra Ježková
Děkuji podruhé. :-)
Alena Tollarová
Když se to se dřevem umí, je radost se na výsledky práce umělce dívat. Určitě bych si pro doma některý kousek vybrala :)
Hana Rypáčková
Miluji dřevo, můj tatínek s ním pracoval a vnuk se nakazil. Na Um. prům. měli besedu s Patřičným a jeho knihy byly učebnicemi. Je mistr nad mistry.
Eva Mužíková
Já mám slabost pro dřevo v jakékoliv podobě. Živé v přírodě a nebo narovnané v metrech a čekající na další zpracování. Mám ráda suché zvonivé větve dubů a buků, ležící pod rozložitými korunami. Ty jsem byla schopna táhnout z lesa i dost vzdáleného. Sílu mi dodávala představa sálajícího tepla z kamen, nebo krbu v zimní době. Umělecké zpracování je také velmi zajímavé. Díky Věrko..
Alena Velková
Nádhera
Věra Ježková
Moc vám děkuji. Jsem ráda, že se vám výstava líbí.
Eliška Murasová
Věrko, krása, taky miluju dřevo, úžasný materál. Autor je umělec.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...