Moje malá pěstitelská radost
Foto: autorka

Moje malá pěstitelská radost

21. 5. 2021

Na ošklivém pozemku před naším domem jsem si začala dělat trochu zkrášlování, aby přece jenom ten vchod do domu tolik nestrašil. No, a také proto, že mě popadla touha něco sázet a možná i sklízet.

Do země, která zde vůbec není, se prý nic sázet nesmí (viz mé  loňské brambory), a tak jsem vše musela vsadit do nádob. Mám tady tedy pár muškátů, které sice ještě nekvetou, ale až rozkvetou, bude to vypadat trochu lépe, a macešky a afrikány..

Konzumovatelná je jenom pažitka a doufám, že budu sklízet i hrášek. Došly květináče, a tak je část hrášku zasazená v tašce na tříděný odpad. Před tím ale roste ošklivá, přerostlá tráva, kterou nám nikdo neposekal a já ji rukama určitě nevytrhám

Na zdi jsou ještě zachycené¨různé rostlinky, které neznám a které se zoufale snaží k tomu okrášlení přispět. Jsou velmi skromné. Stačí jim pár zrnek zeminy zapadlé ve zdi mezi kameny a ony dokážou toho mála využít, aby mohly žít.

Posílám všechny obrázky, kde je to moje pěstitelské snažení zachycené. Asi se zasmějete, ale moc k smíchu to není. Ale k pláči také ne, a tak vás nechám nahlédnouti.

PS. Někdo nám dnes trávu posekal, a tak vypadá ta moje zahrádka trochu lépe, viz.poslední obrázek.

Můj příběh zahrada
Hodnocení:
(4.9 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Děvčata snědla jsem už pět hrášků. Muškáty kvetou nádherně , ale chtělo by to hezčí místo. Také jsem ještě zasadila 2brambory a 1 okurku.
Olga Štolbová
Ahoj Hani, jsi hrdinka, že jsi to nevzdala a přeju ať to kvete a dělá radost. ♥
Alena Tollarová
Těším se na další fotky, až muškáty pořádně rozkvetou bude to paráda. Taky na hrášek jsem zvědavá, jaké udělá lusky. Držím palce!
Martina Růžičková
Držím tomu vašemu koutku zeleně (života), aby se mu dařilo a potěšil oko každého, kdo půjde kolem.
Marie Faldynová
Loni jsem kamarádce zalévala zahrádku, když byli na dovolené. Přímo v pytli se substrátem úspěšně pěstovala dýně a rostly jako o závod. Možná by to byl typ na balkon nebo někam, kde není moc dobrá zem.
Dana Puchalská
Hani,jsi neúnavná optimisticky naladěná zahradnice. I já Ti držím nejen palce,ale i pěsti,aby to letos vyšlo. Kdybys viděla,jak je mám modré,pochopila bys. :-) :-) :-)
Soňa Prachfeldová
Chválím Hanko v kombinaci s těmi oprýskanými zdmi je to zvláštně hezké. Tak ať to krásně kvete a roste.
ivana kosťunová
Je to dojemně krásné. Jen aby to někdo neponičil
Jana Šenbergerová
Hanko, tvou snahu zkrášlit ten zasmušilý koutek docela chápu a držím pěsti, ať se všechno hezky rozrůstá a kvete.
Libuše Křapová
Hani, moc ti to pěstování přeji :-) Když jsem ale viděla to zákoutí, zamyslela jsem se nad uvažováním lidí, kterým tak moc vadilo, když jsi ho chtěla smysluplně využít už loni. Nejen kytičky, ale i ty brambory by mu daly smysl.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.