Prudič
Ilustrační foto: pixabay.com

Prudič

24. 5. 2021

Prudič je člověk, který musí mít vždy a ve všem pravdu. Myslí si, že na to má právo. On je přece ten nejchytřejší, a tak má největší právo k prudění. Prudič si málokdy připustí, že je svým chováním vlastně směšný..

Ještě více vás překvapí, když svému chování říká humor. On totiž o humoru nemá ani ponětí. On se snaží většinou lidi svým pruděním otrávit a teprve potom má pokoj a může jít klidně spát.

Je zajímavé, že si prudič vezme vždy do parády jednu osobu. Té se snaží něco dokázat a nedá si pokoj, dokud nedosáhne svého. 

Prudiče je třeba si držet od těla, ale někdy to možné není. Hlavně, když je to prudič listovní. Pokud je to prudič slovní, je možné od něho daleko odejít. Prudič se vás ale drží a chrlí na vás svá moudra, dokud vás alespoň trochu neotráví

Prudič je opravdu nevyléčitelný, tak ho můžeme trochu litovat, ale to je asi všechno

Můj příběh
Hodnocení:
(4.6 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jaroslav Kolín
Italové říkají: "Se non è vero, è bene trovato" - i když to není pravda, je to dobře vymyšleno. Někdo ocení spíš "vero", někdo "trovato".
Martin Vrba
Paní Šimková, to se neobáváte, že vaše hrubost přesáhne míru slušnosti a že budete zablokována. Já jsem Vás žádným slovem neurazil a Vy jste to učinila již mnohokrát. A co když se urazím a přestanu sem dávat své články, to by vám bylo přeci líto, už jste si přečetla ten dnešní nad Vámi, ten je docela dobrý, taky v něm byl vítr, ale nestálo to jenom na něm. :)
Hana Šimková
Naděždo promluvila jste mi z duše.
Hana Šimková
Vy jste opravdu neskutečný a věřte, že Vás jsem opravdu pobavit nechtěla .A chci od Vás jenom jednu věc, abyste mi už do dalšího článku humorně nefoukal. Teď si pusťte tu hudbu.
Martin Vrba
Paní Šimková, to já s tím nezačal, to Vy jste se rozhodla nás tím špagety westernem pobavit, ale mimo vlastních větrů, jste už mi do toho příběhu nedovolila ani humorně fouknout a udělala jste si z toho další živnost v dalším příběhu, že jste mi „hrubě urazila“ a tak to skončí podle toho hesla: "Kdo seje vítr, sklidí bouři!" Uděláme z toho tedy nekonečný válečný seriál. Ale chce to trochu hudby a protože to válečné tažení začalo u špaget (u italského jídla), ta co třeba toto: https://www.youtube.com/watch?v=pcxHlKYBJJ4
Hana Šimková
Lidičky, jestli si chcete přečíst můj článek "Trochu směšné skutečnosti" a reakci pana Vrby na ten článek, tak možná poznáte jak prudič vypadá.
Hana Šimková
Vás ty špagety ani polibek nenechají na pokoji. Jestli máte se mnou problém , tak si ho vyřešte a už mě neobtěžujte. Opravdu se tomu Vašemu humoru nedá zasmát.
Martin Vrba
Paní Šimková, ano – máte ve všem pravdu!
Hana Šimková
Já jsem věděla, že se prudič ozve pane Vrba. Opravdu jste mě nezklamal. Ani nevíte , jak jste směšný s tím svým příkladem příkladného hošíka.
Martin Vrba
Jo – i takový Galileo by byl podle této teorie „prudič“ a mnoho církevních hodnostářů ho určitě počastovalo ještě horšími nadávkami. Jo - za pravdu dokázala většina za menšinový názor i upalovat. A stejně tomu je s lidmi, kteří nepochopí legraci, místo aby byli v tichu a brzy se na to tak zapomnělo, tak se dožadují nějaké nápravy na druhé straně a tím sami zabředají do bahna a jen jsou dále předmětem pro pobavení :) Ve druhé třídě jsem měl jednu učitelku, ta mě vyvolala na konci hodiny k tabuli a zeptala se, co je zajímavé na globusu, s kterým se přikolébala do třídy na začátku hodiny a pak nám o něm celou tu hodinu vyprávěla, že je to malý model Země a že Země má asi dvě třetiny vody atd.. Rukou jsem ho nepatrně pootočil a pak jsem řekl, že se mi zdá, jako by se ty světadíly roztrhaly z jednoho velkého kusu. Ona se tomu zasmála a tím dala pokyn celé třídě, aby se po ní opičila, tak jak se má správná třída zachovat. Když se pořádně vytřáslo smíchem její mohutné tělo, tak povídá jen tak bez zamyšlení, ale přesně podle osnov: „Já jsem od tebe chtěla slyšet, co jsme si o Zemi říkali na začátku hodiny, že je Země kulatá“. Tak to jsem ale já věděl od chvíle, kdy se mi první chrastítko vykutálelo ze sporťáčku na zem, ale bylo mi líto, že jsem ji neodpověděl správně. Podle učitelky jsem možná byl „prudič“, co jí narušil tak pěkně vystavenou hodnu. Kdyby to tak nechala, tak bych na to brzy zapomněl, ale ona při přestávce svolala děti před naší malinkou školičkou ve Vysočanech a ukázala na takový násep, z kterého si přilehlá autoopravna udělala rampu pro náklaďáky a řekla: „Podívejte se děti na ten násep, kolik asi váží a jak je veliký a kolik asi váží ty celé kontinenty, ty by se přeci nemohly odtrhnout, jak si tady Martínek myslí a zase se tomu všichni smáli. Měl jsem z té potupy lesklejší oči. Pak se ale druhý den stalo něco, co jsem nečekal. Paní učitelce to taky asi nedalo a také ji začalo být podezřelé, že ty světadíly do sebe tak nějak moc zapadají a asi si to zkonzultovala s nějakou učitelkou z vyšších tříd a ta jí řekla, že jsem to popsal dobře a že se ten první světadíl jmenoval Pangea a ona se mi před celou třídou omluvila a napsala mi do notýsku velkou jedničku – úplně přes celou stránku. Paní Šimková, když vy napíšete, že vám větry sebraly část špaget a nalily víno na oděv a příteli do bot a já na to zareaguji, že si pro všechny případy přítele při polibku a při větrném počasí obzvláště máte tedy pořádně držet. :) A vy na to odpovíte podrážděně a nepříčetně – cituji: “Přítele by opravdu vítr nikam nezavál, protože stojí pevně na nohou a žádnou jinou ženu by nelíbal, ani vedle stojící.“ konec citace. A pak to vyšperkujte, abych držel hubu, tak jste na tom s humorem stejně, jako ta moje učitelka ve druhé třídě s vědou před tím, než pro ni žáček z druhé třídy objevil Pangeu a doporučuji vám (zase) se s někým „ z vyšší třídy humoru“ o humoru poradit, než se o něm rozepíšete o druhých a pletete si je s prudiči. Hlavně se z toho ale zase ne ……. :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.