Přátelé
Ilustrační foto: pixabay.com

Přátelé

26. 5. 2021

Píši toto oslovení proto, protože jsem si myslela, že už trochu přátelé jsme. Píši do íčka od samého začátku a bylo mi tady s vámi dobře.. Nemyslím si, že všechno, co jsem napsala, se vám muselo líbit, ale buď jste se hodnocení nezúčastnili, nebo vaše kritika byla laskavá.

Tak jsem se snažila i přistupovat já k vám. Měla jsem dojem, že některé z vás už znám dobře. Mohli jsme si psát o všem i o drobných úspěších i neúspěších. a byli jsme k sobě chápaví, nebo si to alespoň myslím.

Najednou se stalo ale něco, co je opravdu nepříjemné. Zjevil se totiž mezi námi prudič. Nebudu ho už popisovat, protože už jsem to udělala. Je zajímavé, že se nejvíce zaměřil na mne a začal mi systematicky otravovat život. Ono se to chvíli vydržet dá, ale já raději ustoupím, protože moudřejší to tak dělá. Atmosféra tady zhoustla a prudič už se snaží dostat pod kůži, jak jsem si všimla, i někomu dalšímu. Už mi tady není opravdu dobře.

Napsala jsem tedy nakonec báseň o lásce, ale i do toho se prudič zapojil, i když myslím, že nemá o lásce ani potuchy. Ta báseň byla pro vás, kteří jste mi projevovali svoji přízeň. Tu lásku v srdci si nechávám a možná, že až tady bude jiné ovzduší, se ještě vrátím.

P.S. Vím, že se prudič ještě zapojí a na závěr se mě ještě jednou pokusí otrávit. Mě se to už ale netýká. Je to jenom jeho problém.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Měla
Hana Šimková
Jano, ještě pro tebe. Taky jsem mněla doma lva a ten nesnesl jinou pravdu než svoji. Mimo jiné i proto jsem se s ním rozvedla.
Jitka Caklová
Paní Julie moc hezky jste to napsala a Vaše babička byla moudrá žena. Přesto bych řekla, že právě ono "vysvětlování postoje podáváním pádných argumentů", je tím nejvyšším stupněm přilévání oleje do ohně :-). Ale samozřejmě i já se v tomto smyslu mohu mýlit.
Jana Vargová
Nadhled, povznesení se, přijmout jiný názor, využít kritiku ke zkvalitňování té konkrétní činnosti, vysvětlit postoj podáním pádných argumentů – to jsem si odnesla z různých seminářů a v životě potvrdila. Jsme v cílové rovince našeho života a nikdo z nás neví, jak je dlouhá. Mluvit o tom, že čas všechno spraví, je v našem věku odvážné. Nevěděla jsem, co, kdy a proč někdo napsal do Vašich komentářů, nevím, jak hluboce Vás slova zranila, poškodila, urazila. Vaše rozhodnutí akceptuji a nebudu přemlouvat, abyste je přehodnotila. Moje babička mi radívala, abych než něco zavrhnu, vzala do ruky zdravý selský rozum a dodávala, abych nezatracovala ty, kteří se mnou v některých věcech nesouhlasí. Prý mi do života dají více než ti, kteří na vše, co řeknu, kývnou. Měla pravdu. Přeji Vám, abyste co nejdříve našla osobní klid a pohodu
Hana Šimková
Sice je to od Vás docela dobré rozhodnutí, ale už jste mi vše tak znechutil, že se z toho budu muset nějakou dobu vydýchávat. Pokud se někdy ještě vrátím, tak Vás budu ráda ignorovat a budu ráda, že i Vy mne.
Martin Vrba
Paní Šimková, nikdy nebylo mým úmyslem vám nějak ublížit, teprve nyní si uvědomuji, jak křehká jste bytost a tak to uděláme jinak. Nechci, abyste ztratila své kamarády a kamarádky, já Vás od této chvíle budu naprosto ignorovat a Vy to dělejte stejně. Zdržím se jakýchkoli poznámek na vaši adresu a nikdy kladně a ani záporně nebudu reagovat na vaše články. Vy všude, kde bude mé jméno, tak to raději vůbec nečtěte, abyste se třeba náhodou a omylem nemohla domnívat, že je to něco proti Vám a aby z toho na Vás třeba nevyzařovala nějaká negativní energie.
Hana Šimková
Jano a Jitko já už nic řešit ani nechci. Nelíbí se mi, že někdo na mne valí své negace. Mějte se krásně. Normální reakce mi nevadí, ale to, co předvádí on mně opravdu vadí i když si myslíte, že by nemělo.
Jitka Caklová
...to není....
Jitka Caklová
Jano, kolikrát já si říkám "Jíťo drž hubu!!!" a stejně to nebylo nic platné :-) :-) :-)
Jana Šenbergerová
A mám to! V poslední době prudí i můj počítač. Možná mi tak dává najevo, že mám raději mlčet.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.