Místo, kam se ráda vracím - Praha
FOTO: Blanka Lazarová

Místo, kam se ráda vracím - Praha

31. 5. 2021

Možná se budete divit, ale tím místem je pro mě matička Praha. A má to dost prozaický důvod. Studovala jsem tu a pak ještě pár let zůstala. Takže jsem v Praze prožila velmi krásnou studentskou etapu života. A tak přesto, že „su“ z Brna, mám pro Prahu celý život velkou slabost. Na 2-3 dny sem často jezdím.

A protože jsem od malička sportovala, tak i život v Praze tím byl poznamenaný. Studovala jsem totiž FTVS UK. A tak se vše točilo v kruhu: sport, studium, sportovní kurzy, závody, brigády, zábava, trochu kultura, trochu památky, politika vůbec a cestování jen v rámci soutěží a sportu.

Prahu sice docela znám, ale rezervy mám veliké. A tak to průběžně a neustále doplňuji. Když jedu do Prahy, tak mám velký problém vybrat a naplánovat místo, kam se vydat. Navštěvuji stará známá místa, nostalgicky starou Prahu a vždy i ta místa, která vůbec neznám. A že jich tedy je.

Tentokrát mě nakoplo ÍČKO. Plán byl jasný: Prokopské údolí, Vojanovy sady, Stromovka, zoologická zahrada. Na tu zoo už ale nedošlo. Přeci jen si to chci užít a ne sbírat body za to, kolik toho stihnu. To už mám dávno za sebou. Ale pozor – soutěživá jsem pořád. Jen už mám radost i z vítězství soupeře.

A tak se pojďte podívat na místa, která jsem navštívila tentokrát.

Soutěž - Místo, kam...
Hodnocení:
(5.1 b. / 24 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Novotná
Praha je krásná,když..........a fotky jsou toho důkazem.
Blanka Lazarová
Jitko, máš pravdu. Po Prokopským údolí to bylo ještě po Praze a do Vojanových sadů- cca 7 km. A v pátek jsem si po čtvrtku pospala a pak vyrazila do Stromovky a večer do Brna. Moc hezký výlet to byl, konec koncú jako vždy po Praze. Tentokrát o to lepší, že byla Praha poloprázdná. V minulých letech už ten turistický ruch byl šílený.
Zuzana Pivcová
Blanko, když jsem ještě byla (v mládí) z jižních Čech, byla pro mě každá návštěva Prahy, kdy jsme mohly přespat u příbuzných, velkým svátkem. Za těch pár let jsem toho nejspíš navštívila mnohem víc než za pozdějších mnoho let, kdy už tady bydlím. Děkuji za krásné snímky.
Jitka Mošovská
Pěkné snímky asi vícedenní procházka, viď Blanko?
Daniela Řeřichová
Blanko, stihla jsi toho hodně. Díky za snímky míst, které mám jako Vltavou křtěná ráda. Nádherné fotografie!
Jitka Hašková
Hezká velká procházka Prahou.
Alena Vávrová
Děkuji za možnost sdílení moc pěkných snímků.
Anna Potůčková
Hezká fotoreportáž a vzpomínka na studentská léta! Ten páv jak zobe z ruky nemá chybu. Krásné fotky!
Jana Šenbergerová
Pro mě byla Praha nejkrásnější mezi čtvrtou a šestou hodinou ranní. Jen metaři, popeláři a sem tam někdo, kdo se zapomněl v nočním podniku. Velkoměstský mumraj není nic pro mě. Kdybych mohla, prolezla bych tam všechny zapadlé kouty. To se mi bohužel nikdy nepovedlo, většinou to bylo v davu. O to krásnější mi připadají vaše fotografie.
Irena Mertová
Hezké fotky. Krásní pávi. Já se zase těším, až se podívám do Brna :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.