Čeští hokejisté na světovém šampionáti medaile nezískají, padli s Finy, rozhodl jediný gól
Jediný gól rozhodl o tom, že Češi na MS v hokeji končí. Grafika: Česká televize

Čeští hokejisté na světovém šampionáti medaile nezískají, padli s Finy, rozhodl jediný gól

3. 6. 2021

Čestí hokejisté na mistrovství světa skončili zase ve čtvrtfinále. Tentokrát jim cestu za medailemi zatarasili Finové, kteří vstřelili jediný gól utkání. A na šampionátu končí předčasně i největší favorit - Rusko, které si vylámalo zuby na Kanadě.

Česká hokejová reprezentace, která před světovým šampionátem vyhrála devět zápasů v řadě, formu na vrcholném turnaji sezóny nepotvrdila. Čeští hokejisté se v průběhu mistrovství světa trápili, v týmu chyběly individuality, které by strhly mužstvo k nadprůměrným výkonům. Češi skvěle zahrálli poslední třetinu se Švédskem, dařilo se jim střelecky v zápase se Slovenskem, ale ostatní zápasy byly spíše podprůměrné. Poslední souboj s Finy sice Češi dřeli, ale na bezchychnou severskou obranu nevyzráli. Česko tak čeká na medaili z mistrovství světa už deset let!

Favorizovaná mužstva padla i v dalších čtvrtfinálových zápasech.Až po nájezdech prošlo do semifinále Německo, které necelou minutu před koncem hrací doby vyrovnalo zápas se Švýcarskem, vítězem skupiny A. Domů se vrací i Rusko, které v prodloužení podlehlo Kanadě, která málem ze skupiny B ani nepostoupila. 

Hokejová tipovačka vrcholí
Prohra ve čtvrtfinále zamíchala i pořadím v naší hokejové tipovačce. O deset bodů přišli všichni tipující, kteří věřili, že Češi přivezou z lotyšské Rigy medaili. Ale i ti, kteří tipovali jako vítěze Rusko či Švédsko. Jak skončí tipovačka a celý tento bláznivý šampionát? To budeme vědět už tuto neděli.

Takto vypadá pořadí Tipovačky po čtvrtfinálových zápasech:

Pořadí soutěžících

Vladimír Mrázek 139
Anna Čípová 135
Jiřina Urbánková 129
Jana Kovářová 129
Anna Potůčková 126
hokej Tipovačka
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Gratuluji všem zdejším ženám, které jsou úspěšnější než naši reprezentanti.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.