Jak jsem se dostal do Ráje
Ilustrační foto: pixabay.com

Jak jsem se dostal do Ráje

6. 6. 2021

Tak už jsem asi vážně dočista mrtvej! Dívám se na své nehybné tělo z výšky 5 - 6-ti metrů už asi půl hodiny a nic se neděje. Šel jsem obvyklou zkratkou z hospody, bylo dusno, rychle se změnil tlak a od Čerchova se blížila bouřka. Už pár metrů před dřevěným můstkem přes potok mně začala silná bolest na hrudní kosti a přes můstek jsem doslova "přeletěl", abych "přistál" v měkkém kapradí. Masivní srdeční infarkt, rychlá a krásná smrt! Jenom nehmotné vědomí opustilo tělo a žije si dál.

Nad svým skonem kupodivu nijak netruchlím a potměšile se raduji z toho, že všechny ty neduhy a nemoci v mém těle se budou ještě dnes třást zimou v lednici, aby později shořely v kremační peci. Z mých morbidních myšlenek mě vytrhuje tichý, kovový hlas, který mně spisovnou češtinou sděluje, že mohu své tělo sledovat ještě 2 hodiny nebo se rozhodnout pro přesun do Vesmíru. Volím okamžitě druhou možnost, protože netoužím vidět, jak mě olizuje nějaké zvíře nebo jak mně "vandrák" vytahuje peněženku z kapsy. Ocitám se v kovovém pouzdře, cítím jeho rychlý pohyb směrem vzhůru a ztrácím vědomí.

Po procitnutí slyším ten samý hlas, který mě vítá na planetě, jejíž jméno neumím vyslovit. Je to můj asistent s podobou medůzy, který se mnou vede dlouhé rozhovory, ve kterých se zajímá o vyložené "blbosti" z mého života. "Proč jste krmil v zimě sýkorky?, To Vám nebylo líto peněz ?" Abych to trochu odlehčil, vyprávím mu příhodu z jednoho řeznictví ze 70-tých let. Řeznickému "krobiánovi", který prodával babičkám nepoživatelné "flákoty", jsem vehnal slzy do očí svým požadavkem na lůj pro sýkorky. Až doma jsem zjistil, že tam přibalil i 2 krásné bifteky, které jsem neplatil.

Náš rozhovor je náhle přerušen příchodem vysokého hodnostáře, který slavnostně vyhlašuje, že jsem byl vybrán pro život v Ráji! Poté mně všichni gratulují a já si všímám krásně vyšitých sýkorek na jejich pláštích. Sýkorky jsou tady totiž státním symbolem pro jejich statečnost a odolnost, s jakou snášejí zimní nepohodu. Jsem šťastný, že se nemusím vrátit znovu na naši planetu a prožít tam další život v těle mimina, které se právě narodilo někde v Indii nebo na Luníku v Košicích.

Příprava pro život v Ráji začíná výběrem "vhodného těla". Bez rozmýšlení vybírám našeho tenistu Jirku Hřebce, který byl ve svém mládí idolem mnoha žen. Volím "žrací" variantu těla / k dispozici je též čichání ke květům a pití ovocných nápojů /a radím se s asistentem ohledně velikosti jisté delikátní části těla, tak, aby se co nejvíc zamlouvala krásným "Nymfám". Po krátkém letu přistáváme na pláži s bílým pískem a z tyrkysově modrého moře ke mně s jásotem běží skupinka "Nymf".

Shazuji ze sebe do písku kraťasy a ...

_____________________________________________________________________________________________________

 

"Tak už vstávej, dědo ! Musíme jít nakoupit ! Né, já nemůžu, byl jsem vybranej !" Hrozné probuzení, místo Nymf manželka, Krasavce Hřebce nahradil starej dědek s taškou na kolečkách a místo krásného moře špinavej rybník!

Ten sen však byl tak krásný, že do příchodu zimy vyrobím další krmítka pro sýkorky! No, uznejte sami - co kdyby to tak fungovalo!?

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Soukupová
Moc krásně popsaný Ráj. Ale já na takové věci radši vůbec nemyslím. Jsem trochu pověrčivá a nechci nic přivolávat. Chci si ještě užívat toho pozemského života, i když není tak idylický, jak jste popsal.
Jitka Caklová
Pane Soukupe, samozřejmě že existují, jen si neumím představit, že by to při většinovém stavu myšlení v dnešní společnosti mohlo fungovat. :-)
Václav Soukup
Otázky kolem smrti člověka jsou častým námětem mých filosofických úvah. Jak je možné, že se z nejvíce organizované hmoty na naší planetě stane během chvilky nepotřebný biologický odpad ? Stále si myslím, že v té velké části mozku, kterou dosud neumíme využívat mohou existovat návody, jejichž využitím budou moci budoucí generace svůj život značně prodloužit a to v dobré tělesné u duševní kondici !
Petr Dvořák
To je z té kartářky. Myslím takové sny.
Soňa Prachfeldová
To byl krásný sen to věřím a krmit ještě více sýkorek není marné, :-)
Jitka Caklová
Já jsem to měla trochu jinak. Své tělo jsem neviděla z výšky, z blízka, ba ani zdálky. Bolest v mžiku skončila, prožívala jsem to "tam" v reálu, ve svém těle a vím jak "tam" vše dobře funguje a jak je "tam" krásně. Vzbudila jsem se do nádherného rána a okamžitě jsem viděla vše kolem sebe a hlavně uvnitř sebe, v úplně novém světle. Za tento zážitek děkuji Vesmíru se vší vážností ♥♥♥
Věra Lišková
Hezké čtení, při takovém snu se člověk vyspí do růžova. Jen já si připomněla co jsem napáchala při psaní hrubek.
Jana Šenbergerová
:-) :-) :-)
Libuše Křapová
Václave, určitě si jednou budu moci vybrat "žrací" variantu? Na tom mi velmi záleží :-)
Vladislava Dejmková
Prima fantazie, jen návrat do reality je asi trochu těžší.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...