Ilustrační foto: Ingimage
Nebudeme si věrní, miláčku. Model vztahu, kterému se říká polyamorie, je v poslední době v módě
21. 6. 2021
Polyamorie. To je slovo, které se v poslední době šíří internetem a médii. Dříve ho většina lidí neznala, nyní se k němu hlásí veřejně známé osobnosti. Žijí v partnerství, ale nejsou si věrní. A společnost to pořádně rozděluje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Soňa Prachfeldová
1.5.2022 18:44
V ČR vznikka polyamorie někdy kolem roku 2o10 a asi nikdo neudělal průzkum, zda ti první polyamoráci jsou ještě spolu. Tohle jim fakt do smrti nevydrží, je to módní výstřelek z USA .
Jiří Dostal
23.6.2021 08:44
:-) ad I. Kosťunová: Slovo "polyamorfní" je roztomilý novotvar sice z nedopatření, ale
připomíná prastarou amorfnost, beztvarost volných rodových vztahů, kterým alespoň
formálně učinila přítrž katolická církev institutem sedmé svátosti, požehnaným
manželstvím. V této souvislosti se jeví polymorfnost i smysluplně, ale asi jako
odmocnina z -1 :-)
Eva Kopecká
22.6.2021 22:38
Ať si každý žije, jak uzná. Když se na tom s protějškem domluví a když tím nikdo netrpí. Může to být docela legrace, když si oba hlavní protagonisté domluví rande ve stejný den. Děti zavřou zřejmě doma a řeknou jim, dneska se nedělá večeře, neuklízí se, nepere a nežehl, taky vás zítra nikdo do školy nevypraví, protože my ani jeden nevíme, kdy se vrátíme. My máme volnost, vám ji dáváme taky. Dělejte si,co chcete. Panejo, to musí být rodinný život. A já blbá doma sama vše od A do Z, koníčky, kamarádi nepovolenou, a navíc bonusem vůči mně ještě plno připomínek a výtek. Moderní život skýtá takové možnosti a já jsem před důchodem.....co nadělám. Ale až se znova narodím.....TO SE TEDA VŮBEC NEVDÁM. To je základ. No stejně to nedopadlo. Myslíte, že se člověk zavděčí? Jistěže ne.
Krejcar Stanislav
22.6.2021 15:59
Otázkou je , jak se to pojí s dnešní demokratickou dobou ? Dr. Dvořák, Feri , a přiznání hereček a zpěvaček je ukázkou zatímních vzdělanců středoškoláků a vyšších. Jak se to má s výchovou v rodině ? U Feriho to možná bylo i kontinuálně s profesorským sborem a staršími U Kočí (NEI) to mohlo být s prověrkou erotické iniciativy ve strakovce. U dr. Dvořáka výběrem ochotných spolupracovnic na služebních cestách. V podstatě se bulvár zatím zminuje o výšších sférách, nezminuje se o podobných učetních ve firmách,pokladních v supermarketech apod. Zajímavý obrat v tomto byl zaznamenán u Terezy Hlu.....vé, kdy bulvár před třemi roky psal o slibné karieře a vysokých výdělcích této středoškolačky. A dnešní redaktoři naopak píší o ..........! Vzdělání by mělo být i o tom kam ten který člověk je ochotný zajít a co nepřekročit. Každopádně stále platí ,že základem je a bude rodina !!!!
Vladimír Mrázek
22.6.2021 15:56
Dnešní době vládne neskromnost, exhibicionismus a nezodpovědnost. Jaké životní zásady vštípí takoví lidé svým potomkům? Role klasické rodiny je na ústupu. A odkud takové novoty přicházejí je zřejmé.
Margita Melegova
22.6.2021 14:44
Dnesni dobe prestavam v tomto smeru rozumet, holt jsem ze stareho sveta.
Eva Buchtelová
22.6.2021 09:38
Tak nevím,jak se k tomu vyjádřit.Já si vždy myslela,že vztah má být mezi jedním mužem a stejným počtem žen.No doba se nám sakramentsky mění.Jsem ráda,že už mládí nemusím znovu prožívat.I když jsem na světě ráda.
Soňa Prachfeldová
22.6.2021 09:29
Děje se toho tolik nesmyslného v nasycování smyslnosti. Nějak mě to nezajímá, jen doufám, že čistá láska jen tak nezmizí. Jak by potom básníci psali o lásce _ Jako o nějaké grotesce ? Šup sem,šup tam. Nazývat promiskuitu polyamorií, ještě by se nemělo zapomenout na ženy a zavést polygamii, někde je výsadou pouze mužů. Asi se blížíme ke komunismu, tam by mělo být vše společné. Snad nezavedou polyamorii moje děti :-) , mám malý stůl, nevešli bychom se.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA