Další z řady mých trapasů
Ilustrační foto: pixabay.com

Další z řady mých trapasů

28. 9. 2021

Kdysi dávno jsem se potřeboval „ulejt“ ze střední školy, a tak ze zkušenosti od ostatních jsem věděl, že si musím skočit na oční do Hybernské ulice, že tam prý dávají omluvenku, na které není napsán odchod. A dá se tak omluvit i celý den. Oční jsem zvolil z důvodu, že mi opravdu trochu slzely oči, ale jiné potíže jsem neměl.

Tak jsem šel, opravdu narvaná čekárna, jak jsem byl varován, ale šlo to rychle, protože tam ordinovaly současně tři doktorky. U okénka jsem řekl, že mi spadlo asi něco do oka a že to tam pořád píchá, a sedl jsem si na zadek a čekal. Každou chvíli vyběhla sestra a několika čekatelům nakapala něco do očí a oni si na oči přiložili vatové tampony a dál čekali. Myslel jsem si, že se mne tato procedura nebude týkat, ale sestra mne vyvedla z omylu, že paní doktorka řekla, že to bude kompletní prohlídka, protože tam jsem u nich poprvé, a tak jsem to kapání absolvoval také.

Před tím jsem odpozoroval, že sestra občas vyšla ven a kontrolovala, zda už ty kapky zabraly, a protože ji nikdo z pacientů pro tu gázu na očích neviděl, tak si před něj stoupla, dala mu ruku na rameno a jménem ho poprosila, aby si stoupl a na chvilku si tu gázu sundal. Načež pak řekla, že je to už dobrý nebo že ještě musí čekat. Všichni nově příchozí si ten postup od těch tam dříve příchozích zapamatovali a stejně jsem to tedy udělal i já, a když jsem ucítil tu ruku na rameni, ale nic také, jako ostatní, neviděl: „Pane Vrba, tak se ukažte, zda to působí?“ Okamžitě jsem se vztyčil, než to dořekla, ale ouvej – ouvej - dostal jsem ránu do temene a měl jsem v mžiku celou hlavu od krve. Horší na tom byla ale ta sestra, té jsem vyrazil temenem hlavy přední zub.

Ta nejdříve s bolestivým výkřikem zapadla zpátky do ordinace a já pak hned za ní, kde mi to provizorně zavázali a řekli, že si mám skočit na chirurgii o patro níže. Chvilku jsme šli tedy spolu a vzájemně se jeden druhému omlouvali, sestra mně vysvětlila, že netušila, že jsem tak veliký, že si myslela, že už stojím – a že jen otevřu oči, a pak už pelášila ke svému „žubaži“ a já na tu chirurgii. Když jsem se vrátil po zašití na to oční, tak se ukázalo, že jsem i špatný simulant, že mám totiž opravdu velký zánět spojivek, byl jsem s tím doma týden a bral antibiotika. Omluvenku jsem měl tedy neprůstřelnou, spolužáci záviděli, ale napodobit jsem jim to nedoporučoval, té sestřičky mi bylo moc líto.

Můj příběh
Autor: Martin Vrba
Hodnocení:
(5 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Ajajaj, nakonec byli skuteční pacienti dva. :-)
Jana Vargová
Jojojo, tak to dopadá, když se někdo chce ulejt z nějakých povinností. Jak praví pan Murphy: co se dá pokazit, to se taky pokazí. Hlavně, že se oči uzdravily a sestřička se zase mohla usmívat na další pacienty. Hezké čtení, díky.
Martin Vrba
Paní Šimková, nedávejte si nesplnitelné úkoly. Mějte se moc pěkně a příště mi zase něco pěkného napište. :) :)
Hana Šimková
Bohužel jsem Váš článek nekomentovat nevydržela, ale dále na Vaše blbosti už odpovídat opravdu nehodlám.
Martin Vrba
Paní Soňo, té sestřičky mi bylo opravdu líto, ale chyba byla na její straně. Měla se ohnout sama, jak správně podotkla i paní Šimková. Sama to uznala, ale tehdy ji už prý několik dní bolela páteř, tak se nechtěla ohýbat, protože by se jí mohla zablokovat.
Martin Vrba
Paní Šimková, tak to jsem rád, že ještě žijete. Tady se povídalo, že jste se už oběsila ze zoufalství na nudlích.:)
ivana kosťunová
Tak tomuhle říkám pracovní úraz.
Soňa Prachfeldová
Sestřičky by mě bylo též lito, jsou i bolestivé trapasy a tento k nim patřil. Přinesl jste alespoñ květiny sestřičce pane Vrbo ?
Hana Šimková
Velmi trapný článek. Nikdo u očního lékaře nevstává z lavice, ale sestra se vždy sehne. Pokud chcete zaujmout tím, jaký jste nebezpečný borec, tak toto se vám hodně nepovedlo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.