Kamarádím se s ORANŽOVOU
foto autorka

Kamarádím se s ORANŽOVOU

4. 7. 2021

Oranžová je silně fyzická i duchovní barva. Znamená mimořádnou životaschopnost, sílu, vyrovnanost, je stimulující a radostná. Motivuje k práci, podporuje kreativitu, smích, lehkost.

To a mnoho dalšího jsem si přečetla u Grety Sartori, výtvarnice a psycholožky, v diáři „Křídla v nás“, kde rozebírá detailně všechny barvy a jejich vliv, i to, jak působí barvy na psychiku a zdraví z pohledu psychologie. Co znamená, když se některé barvě velmi vyhýbáme, nebo naopak, máme-li  ji přespříliš.

Teď je ale řeč o oranžové, kterou mám ráda. Ne sice tolik, jako tu před časem vtipně popsala lady in Orange Zuzka Pivcová ve svém článku, ale pár kousků se v mém šatníku najde. Hlavně těch šálů a šátků v odstínech skořice, mandarinky, korálu, cihly, koření, broskve a .... Nevím, proč jsem je vlastně nenafotila. Také v interiéru je tato barva u nás zastoupená.

Kdysi dávno jsem si ušila ze starého oranžového kabátu zimní šaty s černou kožešinkou a širokým černým páskem, a v těch jsem pak šla na první rande s mým mužem. Šaty už nemám, muž mi zůstal.

Elenin článek, za který jsem ji velmi vděčná, nastartoval tu barevnou mánii, která mě velmi baví. Očividně nejen mě.

Pojďte se, prosím, podívat na různé odstíny barvy oranžové, kterou jsem poslední dobou potkávala a viděla častěji než kdy jindy. Vyhledávala jsem ji totiž cíleně.

 

Autorem fotky "Oranžovomodré pozdravení" je Vladimír Číp

 

Moje barva
Hodnocení:
(5.1 b. / 20 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
To barevné povídání a fotografování tady od Vás mě moc baví.Pište a fotte dál.Všichni,kdo to umíte.
Martina Růžičková
Krásně pojatá oranžová barva! :-)
Marie Měchurová
Děvčata, ty vaše barevné reportáže mě hodně baví. Oranžova je taková veselá, pohladí po duši. Eliško, hezké pohodové fotky.
Marie Seitlová
Eliško, krásně jsi uchopila oranžovou barvu, také ji vnímám jako veselou. Mám ji v pokoji a určitě ho rozvedení. Tvé fotky jsou super.
Eliška Murasová
Eli, lišku bych brala hned, patří tu, je rezavěoranžová, navíc mám lišky ráda. Ale bohužel v reálu jsem se s ní nikdy nesetkala. Tys to štěstí měla.
Elena Valeriánová
Oranžová je veselá barva veselé jsou i tvé oranžové fotky. Mám ráda oranžovou, skořicovou, meruňkovou - prostě všechny tóny této barvy. Eliško i liška je v jejím tónů, alespoň malinko.
Soňa Prachfeldová
Také mám ráda oranžovou, prostě barevný je svét a je prima umět barvy uchopit a vychutnat si je. A Eliška ví , jak na to.
Eliška Murasová
Děkuji za milé komentáře. Aničko, nevím, zda se pustím do nějaké další barvy, možná se něco nabídne a naláká mě.
Anna Čípová
Eliško, to je paráda. Moc se mi líbí rozmanitost a oceňuji tvůj pohled na svět kolem nás. Jakou další barvu uchopíš?
Jana Šenbergerová
Další krásně barevná fotogalerie. ♥

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.