Rychlé rozhodnutí
Foto autorka

Rychlé rozhodnutí

7. 7. 2021

To takhle sedíte po nedělním obědě u kávy, venku je krásně a ve vzduchu visí otázka, co dál. Možností je buď zahrada, kde jsme byli v sobotu, nebo výlet. Ano, vyhrál výlet do nedaleké Tisé, kde jsme před lety objevili moc pěkný rybník. Sbalili jsme vodu pro sebe a pejska, oblékli lehké oblečení, vzhledem k venkovní teplotě, a šup do auta.

Tisá je menší obec, spadající pod Libouchec v Ústeckém kraji. Myslím, že Tiské stěny a Labské pískovce není třeba představovat. My jsme dali přednost rybníku. Ne kvůli koupání, ale kvůli přírodě okolo. Vzhledem k tomu, že už je to opravdu nějaký ten pátek, paměť se jaksi vytrácí, taky už nejsme nejmladší, cestu jsme si pamatovali jen matně. Aspoň jsme si Tisou prohlédli kolem dokola, je to docela hezká a zajímavá vesnice.

Nebudu vás napínat, vše dopadlo jak mělo. V Tisé jsou vlastně rybníky dva. Přímo v obci tzv. Kačák, který byl tenkrát opravdu kačák. Teď je to kolem udržované a upravené pro koupání s malou restaurací, pár odvážlivců se ve vodě cachtalo. My jsme směřovali ke druhému rybníku, který je podstatně větší a říká se mu Cihlářský nebo Velký rybník. Tenkrát se mohlo jet až k němu, teď nás na konci obce zastavila cedule se zákazem vjezdu. Nu což, máme nohy, tak půjdeme pěšky. U posledního domu jsme se zeptali jedné hodné paní, jestli jdeme správně, což nám potvrdila, hezky jsme poděkovali, pozdravili a hajdy k rybníku. Překvapením byla přítomnost aut, zákaz byl zřejmě jen pro někoho, ale naštěstí to nebylo daleko.

Musím říct, že to byl opravdu dobrý nápad, příroda kolem rybníka si roste podle svého, i tady se pár lidí koupalo, voda ale po posledních deštích zrovna průzračně nepůsobila. Všude byl klid, kolem dokola jsme si všimli lidí, kteří se také přišli kochat tichem a přírodou, udivilo nás, že se tu nesmí rybařit, ale jak jinak, i tady se zákaz porušuje.

Tento výlet mi udělal moc dobře, bylo sice dost horko, ale trochu pofukoval vítr, fotila jsem jako o závod. Zvu vás tedy na malou procházku dalším krásným koutem naší země. Užívejte si léto v pohodě a radosti ze života.

cestování Tip na výlet
Hodnocení:
(4.9 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Ten náprstník je super...ostatně jako všechny fotky.
Alena Tollarová
Rybník vypadá hezky a když se zrovna přihodí tak pěkné mráčky, tak to je radost. Tolik náprstníků pohromadě bych chtěla vidět.
Blanka Lazarová
Pěkná vycházka, pěkné fotky. Dík.
Anna Potůčková
Fotky s vodními hladinami mám moc ráda. Měli jste krásný výlet!
Naděžda Špásová
Děkuji vám za krásné příspěvky, moc si jich vážím. :-)
Daniela Řeřichová
Naďo, moc krásné zrcadlení, jak napsali rychlejší čtenáři, a vůbec celá fotovycházka. Jinak bych si tipla na náprstník nebo lupinu.
Dana Puchalská
Nad'o, pořád přemýšlím nad tou kytkou. Můj program mi sdělil že to je ten kyprej,ale může to být i náprstník. :-)
Irena Mertová
Krásný výlet do přírody, "fotogenické" mraky :-)
Marie Seitlová
Pěkný výlet kolem rybníků, moc se mi líbí zrcadlení.
Jan Zelenka
Krásné fotky, Naďo. Tiské stěny znám, krajinu na fotkách nikoli.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.