Znáte známé osobnosti?
Foto: Jana Šenbergerová

Znáte známé osobnosti?

8. 7. 2021

V pondělí odpoledne jsme si vyšli na oblíbenou procházku k sanatoriu Edel. Kromě vůně rozkvetlých lip a neskutečně krásného zpěvu ptáků jsme zažili zcela nečekané setkání.

Nechtěli jsme neobvyklou dvojici rušit, proto jsem ji vyfotila zezadu.

Poznáte muže, který nás zaujal? Nejen v uměleckých kruzích je uznávaným odborníkem na "obyčejný život ve všech jeho podobách", dobře ho znají i ti, jejichž životu své dílo zasvětil. Má na kontě nespočet výstav u nás i v zahraničí, ale také knižních publikací a také studentů, s nimiž se rád dělí o své poznatky ve svém uměleckém oboru.

Pokud ještě nevíte, o koho jde, mohu prozradit, že jeho jméno bývá často spojováno s jedním hradem na Moravě.

Fotohádanka osobnosti
Hodnocení:
(4.4 b. / 21 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Jani, znám některé fotografie pana Štreita. V bývalé márnici rožnovského kostela byla výstava jeho černobílých fotografií z vesnického prostředí. Jednotlivé fotografie se mi líbily, ale jako celek působily depresivně. Asi to bylo tím prostředím.
Jana Šenbergerová
Jitko, až ho potkám příště, omluvím se mu.
Jitka Hašková
Jméno znám, ale podobu ne. Neodvážila bych se zveřejnit jakoukoliv fotku kohokoliv, zvláště někoho takto známého bez jeho souhlasu.
Eva Mužíková
A je to. nikdy jsem toto jméno neslyšela.
Marie Faldynová
Díky za možnost rozšířit si obzory, to je opravdu osobnost, která stojí za naši pozornost.
Alena Vávrová
Trošku si na tom zakládám, že mne kromě jiného zajímají i osobnosti našich fotografů. Spojitost osoby fotografa "par excelence" pana J. Štreita a Sovince jsem znala. A kolem hradu Sovince jsem několikrát jela z Jeseníků.
Irena Mertová
Znám jeho fotky, jeho podobu jsem neznala :-)
Dana Puchalská
Jani, děkuju za objasnění .... :-) :-)
Jana Šenbergerová
Eleno a Naďo, vaše radost je i mou radostí. Že ho bude znát i někdo mimo naši oblast, kde je občas možné se s ním potkat, s tím jsem moc nepočítala. Když jsem si ho našla ve Wikipedii, žasla jsem nad šíří jeho činnosti, a to o něm něco vím.
Elena Valeriánová
Jindřich Štreit je Pan fotograf! Alespoň pro mne. Byla jsem dvakrát na jeho výstavě a to byl pro mne opravdu silný zážitek. Jeho fotografie jsou plné lidských příběhů, ze života. Mám i jeho knihu fotografií Brána naděje. Už ji mám nachystanou znovu si ji prohlédnout. Jani, znovu děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...