Hon na fialovou
Foto: autorka

Hon na fialovou

10. 7. 2021

Fialová je barva duchovní, mystická, melancholická. Vzniká sjednocením dvou zcela odlišných tónů. Červená je energie a modrá klid. Společně tvoří vyrovnanou harmonii. Fialová barva pomáhá při relaxaci i meditaci a má prý i hypnotické účinky. Bývala také velmi vzácná, protože se v přírodě těžko získávala.

Tato barva byla pro mě velká výzva. Nemám ji totiž ráda. Ale je zajímavé, že např. levanduli ráda mám. A protože se o ní zatím nikdo nepokusil, řekla jsem si, že to zkusím.

A tak jsem vyrazila na kole navštívit maminku s tím, že budu bedlivě koukat kolem sebe. Dopadlo to bídně. Pár poničených plakátů a počmáraná zeď. Na další procházce jsem objevila nějaké kytičky. Už to bylo lepší, ale pořád nic moc. Po čtyřech procházkách jsem měla sice fotek dost, ale asi třetina z nich byla nepoužitelná. Fialová barva má totiž mnoho odstínů. Já ji jako fialovou vnímala, ale na počítači to jednou byla víc modrá, podruhé karmínově červená, jindy zase vínová nebo růžová místo světle fialkové. A to nechtějte vědět, co všechno jsem se dozvěděla na internetu o dělení barev, míchání, odstínech, vlnových délkách světla, RGB, CMYK, počtu čípků a tyčinek na sítnici, apod.

A protože jsem moc spokojená se svými úlovky nebyla, sáhla jsem pro pár fotek do svého archívu.

Pokud se vám některá fotka bude zdát málo fialová nebo třeba víc růžová, tak možná máte pravdu. Tak mi to promiňte.

P.S.  Doma jsem našla jenom fialové ramínko, lyžařskou čelenku, cukřenku s levandulovým motivem a tyčinku na rty. A co vy, jak jste na tom s fialovou ?

Moje barva Můj příběh
Hodnocení:
(5 b. / 22 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Puchalská
Blanko, já jsem na tom asi stejně. Oblečení ve fialové nenosím,ale v přírodě se mi líbí. Teď mám na balkoně dvě opravdu veliké květiny které jsou fialové .
Eva Mužíková
Blani, tak to Tě chválí, že jsi podpořila Elenin " počin", hezké fotky, nápadité.
Alena Vávrová
Jo a zapomněla jsem - tu cukřenku s konývkou mám stejnou, jenže v zelené.
Alena Vávrová
Fialovou barvu mám intuitivně odjakživa ráda, dokonce mi sluší taková ta "lila". Levanduli také miluji a mám ji na zahradě, kam se podívám a zjara zase spoustu lila botanic. krokusů. Taky mám ve sbírce fialové ametysty. A klidně budu za psychicky labilní :-)) . Ale už se o tu barvu pokoušet nemusím, tobě se to povedlo moc hezky a nápaditě.
Naděžda Špásová
Fialová se mi líbí jen na levanduli, i když zase tak špatná barva to není.
ivana kosťunová
Fialovou mám ráda více do modra :))
Věra Ježková
Fialová se mi docela líbí, ale nesmí jí být moc. Levanduli mám také ráda. Ivanka K. zveřejnila článek Hnus fialovej. Do komentáře jsem jí napsala mj., že podle Lüscherova barevného testu obliba fialové znamená lidi psychicky labilní. :-)
Daniela Řeřichová
Blanko, gratuluji k úspěšnému honu. Fotografie jsou krásné. Fialová je mj. barvou očekávání v křesťanské liturgii. Teď jsem napočítala 11 druhů fialových kytiček na zahrádce. Louku bez fialové si neumím představit. Ale na oblečení ji nemusím.
Marie Měchurová
Opět podařený příběh, tentokrát fialové barvy. V šatníku ji nemám ale na zahrádce ano. Fotky jsou super.
Alena Švancarová
Levanduli mám ráda a fialová barva je slušivá,bych řekla.Ač k ní nemáme moc důvěru.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.