Milé malé setkání v Litoměřicích
Foto: autorka

Milé malé setkání v Litoměřicích

22. 7. 2021

V  sobotu 10.7. jsme se zase viděly po dlouhé době. No, přece my íčkařky. Děvčata se sjela do Litoměřic, z různých koutů naší zemičky. Havlíčkův Brod, Praha, Roudnice, Světec a Kostomlaty. Bylo nás 6 + jeden mladý muž, který s námi statečně vyšlapoval. 

Město Litoměřice vzniklo ve 13. století a je nádherné svými historickými a hlavně udržovanými památkami. V tomto královském městě je zejména množství církevních památek, však také jsou Litoměřice sídlem biskupa.

A tak se náš dychtivý hlouček vydal obhléhnout tu krásu. Alenka nás s přehledem prováděla městem a kostely. Také jsme vystoupali na Věž u katedrály sv. Štěpána. Počasí nám přálo a Litoměřice jsme měli jak na dlani. Slunce nám dávalo zabrat, tak jsme vděčně zašli do jídelny na náměstí na oběd a pak zase pokračovali, posilněni, prohlídkou města. 

Naše navigátorka nás zavedla do cukrárny Lilie - lidi, to byla nádhera, myslím bohatá nabídka zákusků, zmrzliny a pití. Opravdu nám tam moc chutnalo a myslím, že odpočinutí v této cukrárně patří k nezapomenutelnému zážitku v Litoměřicích. Ještě jsme zašli do zbývajících kostelů a na parkány. Den nám rychle utekl při příjemném poznávání města, při dobrém jídle a pití, při rozmluvě i smíchu. K večeru nastal čas loučení, bylo nutno stihnout vlak, či autobus.

Díky, děvčata - Aleno, Vlasto, Jarko, Marie, Jiřko, za milou společnost a zase někdy, někde /brzy/ na shledanou! 

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Děkuji za milé ohlasy, děkuji za milé setkání.
Alena Tollarová
To je fajn, Soňo, že jsi naše setkání vtělila do článku s fotkami. Byla to prima couračka a až zase pojedu do Litoměřic, budu vzpomínat, kudy jsme se smíchem a dobrou náladou chodili.
Jitka Hašková
Bohužel mi nebylo dobře a na výlet jsem nemohla. V Litoměřicích jsem byla před několika lety, tak jsem si to na Soniných fotkách zopakovala.
Dana Kolářová
Všechny účastníky setkání srdečně zdravím.
Jan Zelenka
Jsem rád, že se vám u nás líbilo. Cukrárna Lilie byla naší domovskou cukrárnou.
Alena Vávrová
Další důkaz o moc vydařeném setkání. Byla jsem tam mnohokráte.
Marie Novotná
Alena Velková:další akce je na chatu -do stovky.
František Matoušek
V Litoměřicích jsme byli s manželkou před pár lety. Návštěvu města jsme tehdy spojili s návštěvou zámku Ploskovice. Neprošli jsme ho však tak, jak ukazují pěkné fotografie, přesto se nám město líbilo.
Anna Potůčková
Prima článek o prima setkání! S přáteli je vždy báječně, člověk dojde na jiné myšlenky. Kéž je těchto setkání co nejvíce po celé naší republice.
Marie Novotná
Tady je důkaz,že se nám z H.B vyplatí jet za prima íčkařkami i ,,kraj světa". Ano,bylo nám spolu moc hezky. A to chybí foto z cukrárny. Smích a dobrá nálada nás provázela celý den. Klidně si dám repete. Díky Álo za průvodcovské služby a díky za tento článek, Soňi.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...