VIDEOSERIÁL: Jak si naplno užít fotoaparát a kameru v chytrém telefonu
Ilustrační foto: ingimage.com

VIDEOSERIÁL: Jak si naplno užít fotoaparát a kameru v chytrém telefonu

20. 7. 2021

Malé digitální kompaktní fotoaparáty postupně mizí z trhu. Nahrazují je totiž chytré mobily, které díky novým technologiím dokáží fotit stejně dobře jako kompakty. Jak si naplno užít fotoaparát a kameru v chytrém telefonu? Dozvíte se v našem videoseriálu.

Vášniví fotografové neudělají krok bez svého digitálního fotoaparátu. Chtějí si uchovat vzpomínky na dovolenou, nafotit kouzelná místa z výletu či horské túry nebo zachytit společné chvíle s vnoučaty. Jenže ne vždy se chce člověku tahat v batohu digitální zrcadlovku vážící téměř dvě kila. A tak stále častěji lidé spoléhají na svůj chytrý telefon.

Mobilní technologie, a především jejich fotoaparáty, udělaly za posledních deset let neuvěřitelný pokrok a stále se zlepšují. Hlavní předností mobilů je to, že veškeré technické nastavování udělá za vás. Umělá inteligence navíc dokáže fotografii ještě vylepšit. Ale hlavně, mobil máte pořád u sebe, a tak můžete často zachytit i zcela nečekané okamžiky. A ještě z místa poslat fotky přes sms či mailem rodině a přátelům. To je největší výhoda mobilů.

Samozřejmě, že levnější verze chytrých telefonů digitální fotoaparát nenahradí. Nemají takové rozlišení a zoom. Ale ty nejlepší smartphony už dnes mají fotoaparáty s rozlišením 12, 32, ale třeba i 104 megapixelů, což už je opravdu srovnatelné s digitálními zrcadlovkami.

Máte chytrý telefon a chtěli byste umět dobře fotit či natočit krátké video? Naučí vás to studentka Anička v dalším díle našeho videoseriálu.

Tady je:

 

 

 

Předchozí díly

Jak se nenechat podvést od „šmejda“ na telefonu – Bezpečnost platebních karet

Jak si nainstalovat a používat aplikaci Můj vlak?

Jak vložit slevové karty do chytrého telefonu pomocí aplikace Stocard?

 

Jak využít QR čtečky ve svém telefonu:

 

Jak si poradit s nastavením moderního telefonu:

 

Jak si užívat internet v chytrém telefonu:

 

 Jak si pořídit WhatsApp do telefonu a sdílet zážitky:

 

Jak získat a používat aplikaci Záchranka:

 

Videoseriál: Chytrý mobil
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(5 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Fialová
Já už fotím a natáčím videa jen mobilem
Helena Štěpánková
Já už nosím jen chytrý mobil. Fotím, kameru jsem ještě nevyzkoušela, ale teď to zkusím. Videoseriál se mi moc líbí, těším se na další díly.
Antonín Nebuželský
Jakýkoli návod si rád prohlédnu, pokaždé najdu něco zajímavého, či nového. Díky
Marie Ženatová
Mám už velmi letitý digitální malý fotoaparát, je lehoučký a jsem s ním moc a moc spokojená. Fotografie jsou velmi kvalitní na rozdíl od foteček, které občas dostanu z mobilu. Možná je to tím, že její uživatel nedrží telefon v okamžiku focení pevně v ruce - jak píše paní Vlaďka...
Vladislava Dejmková
Telefonem občas fotím. Někdy z praktických důvodů (potřebuji nějakou evidenci), někdy pro radost. Lze s ním dělat i velmi dobré fotografie. Základem je dobré a pevné držení mobilu v okamžiku focení, jinak je fotka rozmazaná.
Eliška Murasová
Není špatné použít mobil dokumentačně, ale nemyslím, že může nahradit fotoaparát, i když si umí sám dopočítat barvy. Aspoň doufám....
Alena Tollarová
Já se přiznám, že zrovna patřím k těm, co fotografovat telefonem neumějí ani nechtějí umět a k tomu účelu telefon použiji jen třeba v lese, když použiji aplikaci k rozpoznání hub. Také jsem byla zaskočená, když jsem si chtěla koupit nový foťák, že vlastně není z čeho vybírat. Ani na kompakt, vážící dvě kila, jsem nenarazila. Ale netvrdím, že takové nejsou, to bych opravdu tahat na krku nechtěla. Časem asi fotoaparáty z trhu zmizí a nezbude nám, než fotit telefony. Zní to divně?

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.