Královské město Rakovník
Foto: autorka

Královské město Rakovník

23. 7. 2021

Jak začít? Narodila jsem se a převážnou část života bydlela v Rakovníku. Dětství a mládí mi ovšem dost poznamenalo Křivoklátsko a Berounka, kde jsme měli chatu a několik let i bydleli. Přestože ve městě nic moc k vidění není, jsem velký patriot. Ovšem nechtějte po mně dějiny a historii, to vše si určitě rádi najdete na internetu, já bych jen kopírovala.

Klidně vás provedu přírodou, křivoklátskými lesy, vím, kde je jaká cyklostezka, kde rostou houby, ale povídání o městě nechám na tetě wiki.

Přiznávám, že jsem do wikipedie nakoukla a zjistila jsem, že se tu narodilo nebo žilo dost známých osobností - Otýlie Beníšková,Zdeněk Štěpánek, Zikmund Winter, Kateřina Macháčková, Jitka Zelenková, Václav Upír Krejčí a třeba profesor Jaroslav Čech, člen rakovnické opery, který mě na SVVŠ učil latinu a němčinu (neměla jsem ho ráda). S překvapením jsem také zjistila, že můj tanečník z tanečních je uznávaný archeolog, člen akademie věd a ve vedoucí funkci na UK.

Ale dost řečí, fotky vám řeknou víc než já.

Můj příběh
Hodnocení:
(4.7 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
Rakovník bych za běžných okolností asi nenavštívila, byl pro mě daleko. Ale jako začínající učitelka němčiny jsem tam byla na letním kurzu němčinářů z naší republiky (spolu s franštináři) vedeném lektory z NDR. Byla jsem ze všech nejmladší a na závěrečném večírku jsem dostala recitovat moc hezkou báseň o tom, že na mladé lásce má být vše něžné, až do posledního slova i do ticha, nic neuspěchat, když dívka ještě není na vše dostatečně připravena. Byl to velký úspěch a ráda na to vzpomínám. Po letech jsem byla v Rakovníku na srazu "drsných" motorkářů na koupališti. Trochu jiné "kafe". Díky, Jarmilo, článek mě moc potěšil.
Martina Růžičková
Krásně jste vaše rodné město nafotila.
Daniela Řeřichová
Děkuji za nahlédnutí do sympatického města, které zatím moc neznám.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.