Dámy chtějí v novém roce
zhubnout, páni partnerku

Dámy chtějí v novém roce
zhubnout, páni partnerku

11. 12. 2012

Ve svých novoročních přáních mají Češi jasno. Ženy chtějí být štíhlejší než kdykoli předtím, muži budou hledat partnerku, která by jim konečně rozuměla. Zároveň touží zlepšit vztahy s rodinou nebo změnit práci.

Představy o trávení vánočních svátků se mezi oběma pohlavími značně liší. Zatímco ženy se bojí být o Vánocích samy, ctí tradice a nezbytná je pro ně rodinná či partnerská pohoda, muži tak vyhranění nejsou. Každý sedmý bude trávit svátky sám a téměř deset procent z nich vyrazí na Štědrý den do restaurace, uvedl v úterý zveřejněný průzkum sociální sítě Leyter.com.

Rodina nebo partner u vánočního stromku, kapr s bramborovým salátem k večeři. Tak si představuje své vánoční svátky většina českých žen. Alternativy, jako například štědrovečerní večeře v restauraci, či Štědrý den strávený v teplých krajích, je nelákají. Čeští muži přistupují k oslavám jinak. Přestože většina z nich také preferuje českou vánoční klasiku, stále častěji se mezi nimi objevují „inovátoři“. Ti nemají problém strávit Vánoce sami, slavit nechtějí nebo namísto doma připravené štědrovečerní hostiny dají přednost pokrmům z restaurace.

„Muži vánoční svátky zdaleka tolik neprožívají jako ženy. Nebojí se být na Štědrý večer sami a vánoční stromek v jejich domácnosti spíše nenajdete. Na druhou stranu jsou to právě oni, kdo bývá se způsobem trávení Vánoc nespokojen,“ uvedla Martina Horáková z Leyter.com. Každý šestý muž podle ní přiznal, že by letošní Vánoce raději strávil jinak.

Také představy o slavení příchodu nového roku se mezi ženami a muži do značné míry liší. Téměř sto procent žen dává přednost společnosti přátel nebo partnera či rodinnému kruhu. Muži oslavy spojují nejčastěji s přáteli, každý desátý však bujaré vítání nového roku neplánuje.

muži Vánoce ženy životní postoj
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.