Chorvatská růžová
Foto: autorka

Chorvatská růžová

30. 7. 2021

Přijala jsem barevnou výzvu a foťák ve Vrbosce cvakal a cvakal. Výzva mne naučila dívat se na svět barevně a víc ty různé barvičky vnímat. Barevný cyklus dnes končí. Sice mě Vanda nabádala, že ještě určitě mám nafotit zlatou a stříbrnou, ale myslím, že desítka  bude bohatě stačit, a rozloučím se s Vámi růžově. Bylo mi ctí se zúčastnit a předávám barevnou štafetu dál.

Nevím, jestli mají růže pojmenování podle své barvy nebo růžová barva pojmenování podle růží. Každopádně je to velice jemná a hezká barva a v přírodě se vyskytuje nejen u růží, ale u dalších květů a květin, zde třeba oleandrů. 
Růžovou mám ve svém šatníku taky, i když z kojenecké růžové výbavičky už jsem trochu vyrostla. 

 

A tenhle růžový obrázek je hádankou, co to je? Kdo pozná?img-3313.jpg

A nyní se pokochejte růžovou, jak jsem ji lovila v chorvatské Vrbosce. 

Moje barva Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 14 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Lazarová
Prima růžová, dobrá práce s barvami, máte primát a zasloužila byste nějakou cenu za vytrvalost v honbě za barvami. Pokud vám nebude žádná cena udělena, nezbývá než se něčím pěkným či dobrým odměnit sama. Tak do toho ,...... :-) :-) :-)
Helenka Vambleki
✿ Správně jste uhodli, že je to loupající spálená kůže. I když jsem se schovávala pod stromy, sluníčko si mě ve vodě našlo a sežehlo mi kousek zad ✿
Martina Růžičková
Prima růžová z Vrbosky :-).
Dana Divišová
Helenko, chorvatská úchvatná růžová na kvetoucích oleandrech či bougainvilleích je nezapomenutelná....spálená a oloupená jsme byla letos i já na ramenou..
Alena Švancarová
Spálená,loupající se kůže.
Alena Vávrová
Na hádanku jsem zapomněla. Myslím, že je to loupající se kůže po slunečním spálení.
Zdenka Soukupová
Tentokrát krásné růžové pokoukání. A obrázek? Rozmočený papírový ubrousek na ruce?
Dana Puchalská
Helčo, děkuju za další barvu z Vrbosky. A hlavu si lámu a nenapadá mě nic jiného než nějaký rozmáčený kus látky nebo snad roztrhaný tenký plast na sluncem ozářeném písku.
Zuzana Pivcová
Tvé růžové fotky se mi moc líbí, ale hádanku jsem neuhodla.
Jana Šenbergerová
Hezky jsi využila čas své dovolené u moře. Každá barva má něco do sebe. Na květinách a dětském oblečení se mi líbí. V sytě růžově vymalovaném pokoji jsem byla v šoku. Díky za barevný seriál. Hádanka mě pobavila, dlouho jsem to nezažila, ale dobře znám. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.