A padá a padá

A padá a padá

10. 12. 2012

Zima. Milovníci zimních sportů se radují. Mrzne, jen praští, mráz maluje ledové květy na okna, sníh bíle září, běžkaři v nížinách se dočkali.  A padá a padá.

Vzpomínky nepomáhají. Podzim se svými pestrými barvami je nenávratně za námi a zelené jaro je v nedohlednu. Sluníčko sice občas vysvitne, snad aby nás potěšilo ledovou krásou rampouchů na okraji tajících střech či ledovým příkrovem na choulících se růžích? Nedaří se. A paní Zima se dál prohání na bílých saních po kraji, rozhazujíc bílé vločky plnými hrstmi, které mrazivý vítr zanese do všech možných či nemožných míst. A padá a padá.

Bolí nás záda. Ani Lada nepomáhá. Tak ať si padá, je přece zima. Za okny v teploučku otevřeme knížku (zásobili jsme se), na stolek kávičku, čaj či grog postavíme a s příběhem krásným do teplých krajin zavítáme.

A padá a padá…

Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dana Kolářová
Už zase padá a padá a mně se po jaru stýská…
Dana Kolářová
Paní Jano, nemohu říci, že mě těší, když padá, ale rozhodně se těším, až přestane. Mám zimu nejraději za oknem nebo na fotkách.
Dana Kolářová
Paní Evo a Marie, na krajinu pokrytou sněhovou peřinou se nejraději dívám za okny, ale uznávám, že je to moc hezký pohled.
Jana Šenbergerová
Do konce roku mě vždy těší, když padá. Po Novém roce už se těším, až přestane.
Marie Magdalena Klosová
Když sníh křupe pod nohama a z nebes padají pomalu vločky,je to nádhera!Ale nesmí to trvat dlouho !!!!
Eva Mužíková
KDYŽ SE ZIMĚ ZADAŘÍ, dívám se z okna na louky za domem, kde město upravuje malou rolbou běžecké tratě. Hemžení sportovních nadšenců vydržím z tepla domova sledovat dlouhé chvíle. A když se na oblohu vyhoupne sluníčko a všude je rázem spousta sněhových jiskřiček, je to jako tolik potřebné pohlazení na duši.
Dana Kolářová
Alenko, děkuji. Ano, s příměřím souhlasím, protože ačkoliv padá a padá, v lese je nádherně.
Alena Vávrová
Dani, přeju, aby záda přestala zlobit. Nastalo nám odklízení sněhu, viď? Proti zimě stejně není odvolání, tak je lepší s ní uzavřít příměří a pokud nám k tomu dá příležitost, snažit se vnímat to hezčí z ní. Napsalas to moc hezky.
Dana Kolářová
Děkuji vám za komentáře. Zdání klame. Nemám zimu ráda a k napsanému mě inspirovala právě ta bolavá záda.
Jiří Libánský
Mám rád sníh. Když si přečtu tento článek, mám zasněženou zimu ještě raději.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.