Náměstí Plaza de la Virgen. FOTO: Jan Raška
Valencie - město, kde je ukryt svatý grál a odkud pochází i španělská paella
9. 8. 2021Barcelona a Madrid jsou mnohdy neprávem turisty upřednostňovány před Valencií, třetím největším městem ve Španělsku. Valencie má přitom své ojedinělé kouzlo. Nadšeni z něj budou nejen milovníci historie, architektury a kultury, ale i gurmáni či vyznavači tzv. udržitelného rozvoje.
DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní
příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke
konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv
vulgarismy.
Pro vkládání příspěvků do diskuze se musíte přihlásit
Jaroslava Handlová
13.8.2021 12:29
Valencie se mi moc líbila. Ale protože jsem tam byla naposledy okolo r. 2002-2003, tak jsem poznala jen tu historickou část. Tehdy tam řeka již byla vedena jinudy, ale některé budovy se teprve buď začínaly stavět, nebo ještě ani nebylo rozhodnuto o jejich výstavbě. Ta nová dominanta musí být krásná. Docela ráda bych se na celou Costu Azahar ještě někdy znovu podívala.
Zuzana Pivcová
11.8.2021 17:59
A já jsem byla jen v Madridu, a to krátce, protože jsem musela na výroční zasedání mezinárodního archivního výboru. Díky za zajímavé informace.
Helena Štěpánková
10.8.2021 21:48
Také jsme dali před lety přednost Barceloně před Valencií. Ale podle tohoto článku musí být i Valencie úžasná.
Marie Ženatová
10.8.2021 06:14
I já děkuji za zajímavý článek a fotografie. Před mnoha roky jsem byla také ve Španělsku - první zastávkou v této zemi bylo hlavně dějiště filmových festivalů - San Sebastián a poté dál 160 km Madrid. Navštívila jsem i kraj Katalánský, kde je klášter ze 17. století - Montserrat. Velmi se mi líbila i Barcelona. Bohužel tehdy jsem fotoaparát neměla a je určitě škoda, že jsem nepoznala také tuto nádhernou a zajímavou Valencii...
Helena Přibilová
9.8.2021 21:10
Poznala jsem řadu španělských měst, ale Valencii nikoliv. Děkuji za její přiblížení.
Daniela Řeřichová
9.8.2021 19:27
Děkuji za zajímavý článek a fotografie. Ve Španělsku jsme byli opakovaně, ale Valencii, k mé škodě, neznám.
Zpět na homepage Zpět na článek
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden
Od 5. dubna se otevřely dveře pro návštěvníky hradů a zámků ve správě Národního památkového ústavu. Tématem vědomostního kvízu tohoto týdne budou právě státní hrady a zámky.
AKTUÁLNÍ ANKETA