Nezapomenutelný výlet na Jungfraujoch ve Švýcarských Alpách
Foto: autorka

Nezapomenutelný výlet na Jungfraujoch ve Švýcarských Alpách

18. 8. 2021

Minule jsem ve fotoreportáži představila krásné švýcarské město Luzern. Tentokrát přiblížím místo našeho ubytování, kouzelné údolí mezi skalami a v něm městečko Lauterbrunnen.

Doslovný překlad názvu znamená - samá voda. V údolí je celkem 72 vodopádů, které se řítí z bočních skal. Další fotografie jsou z výletu na nejvýše položenou železniční stanici v Evropě ve výšce 3454m, na  Jungfraujoch. Posledních 8 km této trati vede tunelem ve skále. Nad stanicí zubačky se nachází meteorologická stanice a vyhlídková plošina, kde se můžou návštěvníci pokochat nádhernými pohledy na alpské velikány. Necítila jsem se v té výšce zrovna nejlépe, točila se mi hlava a dokonce jsme viděli i záchranáře v akci, kdy dávali kyslík malému chlapci. Počasí bylo nádherné, místo úžasné. Někteří se prošli po ledovci, jiní se posilnili vínem, kávou nebo čokoládou v baru na sněhové plošině. Když jsme sjeli vláčkem zpět do stanice Kleine Scheidegg, asi polovina výletníků pokračovala lanovkou zpět k dočasnému domovu.

My zdatnější jsme to vzali po svých nádhernými pěšinami přes rozkvetlé alpské louky a obdivovali jsme pohledy do širokého údolí, které se před námi otevřelo. Míjeli jsme vodopády a zvláštní kamenné útvary. Nakonec jsme dorazili k hospůdce a vlakové stanici. Zubačka nás vyvezla zase nahoru a znovu jsme sjeli dolů lanovkou a nakonec ještě vláčkem až do našeho údolí. Bylo potřeba využít permanentky na všechny druhy dopravních prostředků. Dokonce nám platila i na plavbu lodí po jezeře Brienzhersee.

Unavení jsme se vrátili k dobré večeři a cuketové buchtě. Usnuli jsme rychle, nevadilo nám ani vyzvánění zvonů v místním kostelíku, které začínalo ráno v pět hodin a končilo v jedenáct večer. Tento nádherný den nám hned tak z paměti nevymizí.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Maruško, díky za přiblížení nádherných míst.
Jaroslava Handlová
Už je to dávno (r. 2015), kdy jsem tato místa navštívila. Nezapomenutelné vzpomínky jistě zůstanou i Tobě s manželem. V srpnu na sněhu horká švýcarská čokoláda zahřeje dvojnásob. Díky za krásné fotky.
Jan Zelenka
Tak to bych si taky dal! Švýcarské Alpy neznám, zato jsem byl několikrát v Alpách rakouských. Hory jsou krásné.
Soňa Prachfeldová
Tak to je opravdu nádhera.
Martina Růžičková
Věřím, že to byl nezapomenutelný zážitek. Krásné fotky to dokládají :-).
Blanka Lazarová
Maruško, pěkné, ráda jsem si zavzpomínala. Švýcarsko se mi moc líbí.
Jitka Mošovská
Hezké až odvážné.
Miloslava Richterová
Pěkný výlet i fotky ! :-)
Anna Potůčková
Moc krásné fotky, musí tam být nádherně! Díky za článek i fotky.
Alena Tollarová
Nad fotkami jenom vzdychám .... :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.