Zahrada Vysočiny, Žirovnice
Foto: Jaroslava Handlová

Zahrada Vysočiny, Žirovnice

18. 8. 2021

Tentokrát vám nepřiblížím žádnou soukromou, zámeckou, ani jinou zahradu. Půjde však o výsledky práce pěstitelů a šlechtitelů květin, ale také ovocnářů, zelinářů a včelařů. Jejich nejlepší výpěstky jsou k vidění v interiérech zámku v Žirovnici 14. – 18. srpna 2021

O tu nádheru, kterou jsem tam viděla, se s Vámi ráda podělím aspoň několika pořízenými fotografiemi. Autoři oné obdivuhodné krásy květin mi snad prominou, že efekt mého fotografického snažení pokulhává za tím jejich uměním, a čtenářům tak poskytuje jen zlomek pravého prožitku.

Organizátorem akce je Základní organizace Českého zahrádkářského svazu ze Žirovnice. Pojmenování jejich mezinárodní výstavy, s více jak dvacetiletou tradicí, jsem si vypůjčila do názvu článku. Pro upřesnění musím doplnit, že v uvedeném termínu se zde představují hlavně mečíky a jiřinky. Nechybí však působivá aranžmá i z dalších rostlin.
Jste-li milovníky květin a různých kulturních akcí, a tu výše zmíněnou již letos nestihnete, pak vám mohu prozradit termíny i další místa konání výstav, pořádaných organizacemi ČZS. Pokud je již nemáte zaznamenány, podívejte se zde: 

Zámek v Žirovnici však stojí za to navštívit i jindy. O jeho pozoruhodnostech i okolí bude jiný článek. Zatím se můžete podívat na fotogalerii dříve, než půvab květin uvadne.

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 16 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Moc hezké,květiny - pastva pro oči.
Soňa Prachfeldová
Jarko moc jsi mě potěšila tak krásnými květinovými snímky.
Martina Růžičková
Pastva pro oči!
Marie Seitlová
Krásné kytky, jsem ráda, že jsi se s námi podělila.
Anna Potůčková
Krása Jarko! Mám květinové výstavy ráda.
Alena Tollarová
To je živé krásy!
Alena Vávrová
To je pokoukáníčko pro milovnici květin, děkuji za sdílení ♥ .
Jaroslava Handlová
Pokračuji v děkování, Naďo, Maruško, Dano, Vlaďko, mám radost, že Vás výstava potěšila./// Maruško, někam se určitě zase vydáme společně - jen najít den, vyhovující pro obě :-)
Vladislava Dejmková
Mečíky mám moc ráda, tady na fotkách je krásná přehlídka všemožných barev a odstínů.
Dana Puchalská
Jaruško,to je krása. Děkuju za zprostředkování.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.