Chcete poznat Hradec Králové na vlastní oči?
FOTO: autorka

Chcete poznat Hradec Králové na vlastní oči?

31. 8. 2021

Jak mnozí víte, napsala jsem pro i60 řadu příspěvků o městě Hradec Králové, ve kterém už žiji přes 40 let. Líbí se mi tady, a proto i vám nabízim možnost si jeho nejzajímavější mista prohlédnout za mého skromného osobního doprovodu. 

Navrhovaný termín: čtvrtek 9. září (pokud by bylo deštivé počasí, je v záloze čtvrtek 16. září)


Sraz účastniků:

Buď před Hlavním vlakovým nádražím v 10 hodin (vlak Hradečan odjíždí z Prahy v 8:09 a je v HK v 9:50 - odsud společný přesun pěšky pŕes Masarykovo náměstí k Muzeu) nebo v informačním centru u Muzea v 11 hodin  - vhodné pro ty, co chtějí ušetřit nějaký ten krok. Z hl. nádraží sem jede místní doprava - trolejbusy, autobusy 2, 5, 17 na zastávku Adalbertinum. Papírové jízdenky na místní dopravu lze zakoupit na nádraží - senior od 65 let jízdenka 12 Kč (u řidiče 15 Kč)

 
Společná prohlídka historického jádra města:

Velké náměstí: Bílá věž - výstup na věž, Chrám sv. Ducha - krátká individuální prohlídka, další zajímavé budovy: kostel Nanebevzetí p. Marie, Galerie moderního umění, Klicperovo divadlo, Malé náměstí
 + oběd či občerstvení na zahrádce některé z restaurací na Velkém náměstí

Po obědě:
Bono publico, Jižní terasy - krátká prohlídka
Jiráskovy sady - kostelik sv. Mikuláše,  Hučák, soutok Labe a Orlice


Pro zájemce:
Pokud bude více zájemců, mohu objednat společnou návštěvu v Informačnim centru obnovitelných zdrojů na Hučáku. V infocentru jsou prezentovány možnosti výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů a navíc je možné navštivit i původní strojovnu vodní elektrárny. Nutno objednat dva dny předem na určitou hodinu (asi na 14 hodin).
Individuální  návštěva  Muzea Hradec Králové https://muzeumhk.cz/
Individuální návštěva Obřího akvária - http://www.obriakvarium.cz/

 

Kdo má zájem se zúčastnit, napište to prosím do komentářů k tomuto příspěvku. A přidejte informaci o počtu osob, místě srazu a zda máte zájem o prohlídku Hučáku či další individuální prohlídky (Muzeum, Obří akvárium) a případně jiné.

Uzávěrka přihlášek 6. září v 19 hodin. 

 

 

 

 

cestování
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Podařilo se mi zlákat na výlet kamarádku, takže od Prahy přijedeme dvě Krakonošem v 9.50 hod.
Vladislava Dejmková
Informace pro účastniky akce: Ve čtvrtek 9.9.2021 na vás budu čekat asi od 9:30 před hlavním nádražím v HK (uvnitř čekat není vhodné, probíhá tam rekonstrukce a ještě respirátory). Kontakt na mě v připadě potřeby 605286701. Poznávací znamení - seniorka s foťakem na krku. Těším se na Vás.
Dana Hošková
Takže hlásím, že přijedu do Hradce s jednou kamarádkou z Pardubic. Vlak má příjezd v 9,40, takže bychom tam měly být včas.
Dana Hošková
Ahoj, Vlaďko! Jak jsem psala, potřebuji inspiraci. Třeba si netroufnu ještě teď na podzim, ale až na jaře. Uvidíme. :-)
Vladislava Dejmková
Ahoj Dano a všichni kdo máte zájem! Sraz v HK je ve čtvrtek 9. září v 10 hodin před hlavním nádražím v Hradci Králové. Dano, děkuji za pozdrav z Pernikova. Pardubice také dobře znám, žila jsem tam v mládí dvacet let. Ale klidně bych tam na sraz přijela. Člověk se vždy dozví něco zajímavého a potká zajímavé lidi.
Dana Hošková
Paní Vlaďko, to je skvělý nápad. Hradec sice jako rodačka ze sousedního velkoměsta dobře znám (nebyla jsem na Hučáku), ale třeba by mě to mohlo inspirovat, jak uspořádat něco podobného u nás. Nevím , jestli mi to 6.9 vyjde, ale ještě se ozvu. Posílám pozdrav z Perníkova do Mechova!
Olga Štolbová
Moc ráda bych jela, ale 5.-12.9. jsem na dovolené na Moravě. Pro mne velká škoda, počasí vám asi bude přát. Tak si to užijte. ♥
Dana Puchalská
Vlaďko, dám včas vědět. 7.9 mám ještě termín na vyšetření očí .
Vladislava Dejmková
Danielo, věřím, že už to vyjde, ale pozor, sraz v HK je 9.září!
Daniela Řeřichová
Vlaďko, byl by hřích tvou exkluzivní nabídku nevyužít. Finišuji sice s festivalem, ale věřím, že to klapne a 6. září se potkáme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.