Klobouky, čepice, turbany... Některé ženy je nenávidí, jiné je milují
Ilustrační foto: Pexels

Klobouky, čepice, turbany... Některé ženy je nenávidí, jiné je milují

22. 9. 2021

Dříve bývaly nejrůznější pokrývky hlavy běžnou součástí šatníku. Nyní se pro mnohé ženy staly kouskem, po kterém sahají jen tehdy, když je zima, vítr, déšť. Škoda. Nabídka nejrůznějších klobouků a čepic je nyní nepřeberná a není důvod se jich bát.

Je to doplněk, který ženy rozděluje do dvou skupin. Jednu tvoří ty, které tvrdí, že jim nesluší. Zpravidla jsou slyšet názory: Vypadám v klobouku jako stará bába. Pod čepicí se mi ničí účes. Žádná čepice mi nesluší. Je to zbytečné, když zafouká, raději si nasadím kapuci.

Druhou skupinu tvoří ženy, které si s módou rády hrají. A právě nejrůznější pokrývky hlavy jim v tomto směru nabízejí velké možnosti. Některé členky tohoto společenství samy sebe nazývají hučkařky – podle toho, že si rády dají na hlavu jakoukoli hučku. Ano, tak různé podivuhodné kloboučky a čepičky nazývají.

To, že je současná móda různorodá jako nikdy dříve a nosí se prakticky úplně všechno, naznačuje i nepřeberná nabídka pokrývek na hlavu, která je nyní v obchodech. Podzim se blíží a s ním i čas, kdy se nabídka ještě zvětší. Není důvod se jich bát, natož je odsuzovat. Jde jen o to, aby si žena vybrala takovou, jaká sluší její tváři, hodí se k její postavě a jejímu životnímu stylu. Může to být elegantní klobouk, ve kterém si občas vyrazí do divadla, stejně tak jako ulítlá růžová pletená čepice, ve které si vyjde na vycházku.

Tady je malá ukázka, že když si zralé dámy umí s pokrývkami hlavy hrát, je výsledkem zajímavá podívaná a pocit, že tyhle holky se zkrátka módy nebojí.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(5 b. / 9 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
jan jirak
vždycky se dívám jest li ji nevypadne z kapsy parte
Hana Březáková
A víte, co nosím já? Takové ty malé barevné šátečky, co se zavazují vzadu na krku, mám jich spoustu v různých barvách, takže je vždycky sladím s oblečením, už je to takové moje "poznávací znamení". Klobouk jsem měla na sobě jednou v životě, a sice na svatbě v roce 1985, schovala jsem pod něj tu hrůzu, co mi z vlasů ráno ve svatební den udělala kadeřnice. Samotného slova "turban" se děsím, protože za sebou mám onkologické onemocnění a turban pro mě znamená holou hlavu...
Eva Kopecká
Od dob mladické nerozvážnosti, kdy jsem si zanedbala hloupou rýmu a skončila na punkcich, si od podzimu do jara musím dávat bacha na hlavu. Kapuce, čelenka se staly trvale součástí mého života. Vím proč. Jak mě vezme hlava, jsem nepoužitelná. Nemá ráda vítr, změny teploty, zmoknutí....nosila bych i klobouk, ba i kýbl, kdyby to pomohlo....co se dá dělat.
Alena Várošová
Čepice a čepičky žádné nenosím.Mám ráda k šatům klobouky ,ale jen když jsem mimo domov.Doma chodím ve sportovním, hlavně na kole a to někdy nosím i kšiltovku.
VANDA Blaškovič
Klobouky, kloboučky, barety, čepičky… vhodné na určitou příležitost nosím ráda, pokud se mi líbí. Musí mít šmrnc. Něco usedlého mít nemusím, v tom se necítím dobře. Nedávno tu byl také článek s krásnými kousky, tam bych si vybrala! Tak beru kšiltovku a jedu na kole si zaplavat do moříčka. Ahoj!
Dana Puchalská
Na fotkách které jsou pod článkem bych si vybrala jen jeden model. Ale nevím,kam bych v něm vyrazila . Čepice nosím minimálně. Pouze v létě na výlet si vezmu kšiltovku. V zimě to vyřeším kapucí.
Marie Faldynová
Klobouků mám tolik, že bych mohla být sedmihlavá saň. V létě se chráním proti sluníčku, v zimě je mi zima na hlavu. Je to správná legrace zkoušet různé modely. Tu a tam nějaký zapomenu v autobusu a tak se jiná majitelka může těšit z nového doplňku. Většinu klobouků jsem zdědila, letní kupuju u Vietnamců, takže to ani nevyjde zas tak draho :-))
Helena Přibilová
Ráda nosím pletené čepice, nejlépe vlastnoručně zhotovené. Mám je v několika barvách, abych je mohla vždy kombinovat s barvou oblečení.
Daniela Řeřichová
Klobouk se musí umět nosit, přidržet před větrem, atd., takže jen v létě k šatičkám, jinak v zimě čelenka, na horách kulich.
Jana Šenbergerová
Pokud mi není na hlavu zima, nemám potřebu cokoliv na ní nosit. V současném počasí už to začíná být pro mě problém, protože mi zima je, a to hlavně na uši a kosti v jejich blízkosti. Bývám široko daleko jediná s hučkou na hlavě. Původně to byl velmi apartní klobouček, ale využila jsem jeho háčkované tvárnosti a přizpůsobila ho své potřebě. Bez ohledu na to, jak vypadám, jsem spokojená, protože je mi teplo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.