Jak jsme oslavili svátek sv. Václava
Foto: autorka

Jak jsme oslavili svátek sv. Václava

30. 9. 2021

Na  počest svátku sv. Václava jsme podnikli 12km pochod přes Moravskoslezské Beskydy. Když jsme dostali pozvání od vedoucích našeho turistického oddílu na jednodenní zájezd do Mostů u Jablunkova, ani na chvilku jsme nezaváhali. Tento bohem zapomenutý kraj moc neznáme, tak nám to docela přišlo vhod.

Ráno 28. září bylo zamračené a hodně nevlídné. Ani předpověď počasí nebyla moc příznivá. Naši turisté se dostavili v hojném počtu, autobus byl zaplněný do posledního místečka. Vyjeli jsme z Holešova směr Hranice na Moravě, přes Frýdek Místek, minuli jsme Třinec a okolo deváté jsme byli na místě. Po ranní kávičce v místní hospůdce jsme se rozdělili do výkonnostních skupin, a ta naše vyrazila vzhůru do hor.

Naším cílem byla chata Skalka (bylo to už druhé stejnojmenné místo v pořadí za posledních deset dnů), následně pak rozhledna Tetřev s Kamennou chatou českých turistů a výšlap na 1067m vysoký Velký Polom. Při sestupu do údolí jsme si odskočili krátce posedět na Slovensko k malebné kapličce. Okolní příroda byla kouzelná, stromy a keře se začaly vybarvovat podzimními barvami.

Co nás však nejvíc potěšilo, bylo nádherné počasí, které nás celý výlet doprovázelo. Ještě jedno překvapení nás čekalo u cíle naší cesty v Horní Lomné. Na růžových keřích se vyhřívaly desítky motýlů a hmyzu. Můžete se o tom všem přesvědčit v následující fotoreportáži.

Beskydy cestování výlet
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Bezvadný výlet!
Hana Rypáčková
Pěkný vejšlap....Paráda..
Dana Puchalská
Maruško, je to tak. Moravskoslezské Beskydy jsou krásné. Kdysi jsem byla na Kyčeře a moc se mi tam líbilo.
Eva Mužíková
Maruško, to jsou opravdu nádherné fotky. Ten velký pařez a vlastně další a další, mne uchvátil...
Blanka Lazarová
Maruško, vy jste turisti jak se patří. Závidím vám, že tu káru po vlastech českých táhnete ve dvou. A přeji vám, aby vám to pořád pěkně šlapalo. Pěkný výlet, článek i fotky.
Alena Vávrová
No, jedním slovem p a r á d a ! Krásný výlet.
Anna Potůčková
No Vy jste s Mirkem turisté - neúnavní. Hlavně že Vám přálo počasí a určitě jste si to všichni užili a vychutnali
Daniela Řeřichová
Maruško, ráda bych s vaší skvělou partou objevovala možná zapomenutý, ale jinak požehnaný kraj. Krásné fotografie, díky!
Naděžda Špásová
Maruško, moc hezké fotky, tenhle kraj vůbec neznáme. :-)
Zuzana Pivcová
Maruško, píšeš Bohem zapomenutý kraj, ale takové kraje patří právě k nejkrásnějším. A moc se mi líbí, že jste si odskočili posedět na Slovensko.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.