Pestrobarevné svetry patří k podzimu. Je čas pustit do šatníku veselost
Ilustrační foto: Pexels

Pestrobarevné svetry patří k podzimu. Je čas pustit do šatníku veselost

4. 10. 2021

Když se takový pestrobarevný svetr podaří, zpravidla se pak do něj jeho majitelka zamiluje. Zpočátku tomu předcházejí obavy. Většina žen preferuje jednoduchost, minimalismus. Ale i do toho nejjednoduššího šatníku by přece občas mohlo proniknout něco výrazného.

Takový pestrobarevný svetr či pletený nebo háčkovaný kabát je ideálním společníkem pro podzimní dny. Vyrazit se v něm dá na procházku po městě stejně jako do hor. No a když se po letech trochu ošoupe nebo omrzí, zůstává ideálním společníkem na doma, na chaty či chalupy.

Tento typ barevných svetrů se objevuje pravidelně v kolekcích věhlasných návrhářů. Některé značky se na ně přímo specializují. Zpravidla nejde o levné záležitosti, i když se tváří, že jsou určené do přírody, pro život na venkově. Ve skutečnosti jde o designové skvosty, za které si jejich tvůrci nechávají pořádně zaplatit. Na druhé straně právě takové kousky dokáží zručné ženy vyrobit v několikanásobně nižších cenových relacích. A jejich výroba bývá zábavnější, než pletení či háčkování z jedné barvy.

Tady je malá ukázka, že barevné svetry, jsou krásné, veselé, zábavné a slušivé. Ale hlavně věčné. Nosily je naše babičky, nosíme je stále a nosit se budou zřejmě navždy.

Inspirace pro ženy móda
Hodnocení:
(4.7 b. / 13 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
Podobné svetry jsem pletla dceři i sobě v 90. letech. Jsou vtipné a levné.
Jitka Hašková
Je to krása, ale nic takového bych ručně ani na pletacím stroji nedělala. Moje mamka mi kdysi upletla na stroji krásný vzorovaný pulover, měla na to trpělivost.
Eva Braunová
Jsem vlastníkem takového svetru,který jsem si upletla ze zbytků a mám ho moc ráda.
Martina Růžičková
Sympaticky barevné. Líbí se mi. Že bych šla hledat jehlice?
Helena Přibilová
Barevné svetry se mi také líbí. K jejich zhotovení ale nevyužívám jen zbytky přízí, baví mě hlavně vytvářet originální kousky.
Naděžda Špásová
Barevné svetry mám ráda. Mám jich několik, jsou vlastnoručně upletené, docela s nimi mám úspěch.
Alena Švancarová
Dáme se do štrykování.....
Věra Ježková
Takovou veselost do svého šatníku nepustím. Ale na někom jiném se mi občas líbí.
Věra Ježková
Takovou veselost do svého šatníku nepustím. Ale na někom jiném se mi občas líbí.
ivana kosťunová
Kdysi před 40 lety jsem manželovi upletla ze zbytků příze vestu - vlastně jsem se na ni učila plést. On ji nikdy nenosil, připadala mu staromódní. Takže je právě čas ji vytáhnout ze skříně.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...